Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cum ne protejam de amenintarile informatice?

15 Februarie 2006



Securitate-66.jpgUtilizarea intensa a Internetului in aproape toate domeniile face ca securitatea informationala sa reprezinte astazi o prioritate pentru toate tipurile de companii. Retelele devin tot mai complexe, cu viteze de transfer marite si din ce in ce mai multi utilizatori, iar numarul vulnerabilitatilor si al celor care incearca sa le exploateze sunt in continua crestere. Pentru a se proteja, companiile apeleaza la echipamente hardware dedicate, ce sunt usor de instalat si de administrat, asigura simplitate si un grad ridicat de protectie.


Dezvoltarea masiva a amenintarilor la adresa securitatii informatiilor necesita solutii performante care sa fie capabile sa detecteze si sa blocheze toate tipurile de atacuri. Instalarea in cadrul aceleiasi retele a mai multor produse care impreuna sa asigure o securitate completa nu este o solutie viabila din mai multe motive: costuri ridicate cu echipamentele, instalare anevoioasa, administrare dificila si costisitoare.
In acest context, solutiile unificate de securitate (UTM - Unified Threat Management) au reprezentat segmentul cu cresterea cea mai rapida de pe piata echipamentelor de securitate, inregistrand o crestere de 200% in 2004.
FORTINET, creatorul solutiilor unificate de securitate (UTM) si liderul recunoscut, pentru al doilea an consecutiv, al acestui segment, a dezvoltat primul echipament hardware de protectie din lume ce ofera functionalitati multiple. Produsele sale, denumite FortiGate, reprezinta o solutie hardware de ultima generatie pentru protectia in timp real a retelei, fara a reduce performantele acesteia.
FortiGate sunt singurele sisteme ce pot detecta si elimina atacurile virus, spam, worm si alte atacuri content-based, fara a reduce performantele retelei, chiar si pentru aplicatiile in timp real precum Web Browsing.


Avantaje ale produselor FORTINET


•Protectie in timp real, fara a afecta performanta retelei, datorita arhitecturii bazate pe ASIC, un circuit dedicat ce asigura accelerarea tuturor proceselor de filtrare firewall, criptare si scanare.
•Functionalitati complete. FORTINET a dezvoltat intr-un singur produs 7 functii accelerate de ASIC, pentru intreaga gama de echipamente: stateful firewall, antivirus de gateway, VPN, detectarea si prevenirea intruziunilor (IDP), filtrare de continut, antispam, traffic shaping.
•Cost minim. FortiGate ofera cel mai bun raport performanta/cost si functionalitati/cost, licenta fiind acordata pe produs, indiferent de numarul de utilizatori sau de adrese de IP, ceea ce il face cel mai accesibil produs de pe piata.
•Protectie virus avansata. Baza de semnaturi
si motoarele euristice protejeaza impotriva amenintarilor cunoscute si necunoscute, incluzand protectie 100% contra virusilor din “Wild List” si Virus Buletin 100.
•Filtrare URL avansata. Serviciul FortiGuard contine o baza cu peste 28 milioane site-uri si peste 2 miliarde de pagini structurate in 56 de categorii pentru a furniza cea mai precisa solutie de URL filtering de pe piata.
•Certificari IPS. Testele NSS au condus la urmatoarele rezultate: 1. performanta 100% de blocare IPS: blocheaza 100% din atacuri, in timp ce 100% din traficul legitim este permis. FortiGate cunoaste peste 1400 de atacuri, anomalii si intruziuni. 2. Decodare si blocare 100% a tuturor tehnicilor de mascare fragmentate si ascunse. 3. Recunoastere 100% a “false negative”: FortiGate a detectat cu precizie pachetele malitioase ascunse si mascate.
•Actualizari rapide. FortiGuard Distribution Network (FDN) forteaza dinamic update-urile atunci cand sunt adaugate noi semnaturi in baza de date. Avand serverele cu baze de date pentru semnaturi si atacuri localizate strategic pe glob, FDN poate forta update-uri pentru antivirus si IPS in mai putin de 5 minute, pentru toate produsele FortiGate instalate in lume.
•Performanta ridicata pentru toate categoriile de companii, de la segmentul SOHO pana la ISP, avand o capacitate de trafic intre 50 Mbps si 56 Gbps.
•Sunt singurele produse din lume ce detin 5 certificari ICSA (Antivirus, Firewall, IDS, IPsec, SSL)
•Protectie contra Denial of Service. Furnizeaza protectie superioara contra atacurilor DoS si DDoS
•Administrare simpla, realizata local sau de la distanta, printr-o interfata web intuitiva sau CLI.
•High Availability (scalabilitate), pentru a acoperi necesitatile in crestere ale companiilor si furnizeaza failover transparent pentru aplicatiile mission critical.
•Instalare simpla si rapida. Functioneaza in mod NAT (router), PAT sau Transparent. Se pot integra cu usurinta in cadrul retelei, pot fi instalate atat ca solutie unica si completa de protectie cat si impreuna cu solutiile de securitate existente, sistemele FortiGate fiind compatibile cu toate celelalte produse.
•Management centralizat prin sistemele FortiManager ce pot administra pana la 5000 de echipamente FortiGate.


Piata solutiilor de securitate, mai ales a celor unificate, va fi extrem de competitiva. IDC afirma ca pana in 2007, 80% din totalul solutiilor de securitate vor fi furnizate printr-un produs dedicat, iar FORTINET ofera deja acest tip de produs de ultima generatie.


Techniland Solutii IT
Bd. Ion Mihalache, Nr 104,
Sector 1, Bucuresti
Tel: 021.224.13.92, Fax: 021.224.34.06
www.techniland.ro, office@techniland.ro



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite