Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Burse pentru cercetătoare

30 Aprilie 2013



Considerând implicarea femeilor în cercetarea științifică un factor cheie pentru progresul economic, social și cultural, Comisia Națională a României pentru UNESCO și L’ORÉAL România, împreună cu Academia Română și Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică au lansat o nouă ediție a programului de burse naționale UNESCO – L’Oréal „Pentru femeile din știință”. În 1998, L'Oréal şi UNESCO şi-au unit forţele pentru a pune bazele Programului L'Oréal-UNESCO pentru femeile din domeniul ştiinţei. Având convingerea comună că lumea are nevoie de ştiinţă şi că are nevoie de femeile de ştiinţă, L'Oréal şi UNESCO au pus bazele unui parteneriat unic şi ambiţios, bazat pe un sistem de premii şi burse, având scopul de a promova femeile din domeniul cercetării ştiinţifice.

La program poate participa orice tânără cercetătoare din România, cu vârsta până în 35 de ani, inclusă în sistemul doctoral/postdoctoral în cadrul unei instituții din țara noastră.

Solicitanţii trebuie să îndeplinească următoarele criterii generale:
- vârsta maximă 35 de ani;
- domeniul de studiu: ştiinţele vieţii;
- durata bursei: maximum 12 luni, din care durata de şedere în ţara gazdă trebuie să fie de cel puţin jumătate din perioada de acordare a bursei;
- suma maximă – 20.000 de dolari;
- posibilă dată de începere a proiectului: între 1 martie 2014-1 martie 2015.

Nu sunt acceptate candidaturile depuse individual. Candidaţii sunt încurajaţi de către UNESCO să depună dosarele prin intermediul platformei: https://www.fwis.fr. Termenul limită de depunere a cererilor individuale prin intermediul acestei platforme este 30 mai 2013. Comisia Naţională va fi notificată de toate aplicaţiile şi i se va cere să le aprobe înainte de a putea fi luate în considerare. Fiecare stat membru poate desemna maxim 4 candidaturi. Criteriile de eligibilitate, ghidul aplicantului şi formularul de aplicare sunt disponibile la Secretariatul CNR UNESCO și pe site-ul www.cnr-unesco.ro.

Prin acest program, România poate da o mână de ajutor la dezvoltarea comunității femeilor cercetător și la încurajarea tinerelor de a își urma vocația.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite