Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Sanatate >> Stiri si comunicate

Dedalus TeamNet, prezenta la Summitul IHE

08 Mai 2013



Dedalus TeamNet a participat la IHE International World Summit, cel mai important eveniment de interoperabilitate in domeniul medical, care a avut loc in Istanbul si a reunit specialisti si consultanti ai organizatiei Integrating the Healthcare Enterprise (IHE), CEO si CIO din institutii medicale si de la furnizori de software pentru sectorul medical, din intreaga lume.
"Summitul IHE adreseaza o serie de probleme care nu au granite: cum punem bazele unor platforme software interoperabile, prin care toti furnizorii de servicii medicale din tara si din afara, sa identifice pacientul si sa-I ofere asistenta? Cum punem la dispozitia personalului medical informatia necesara din Dosarul Pacientului pentru a lua decizii corecte? Cum centralizeaza fiecare stat serviciile medicale oferite in tara si in afara tarii? Interoperabilitatea in sectorul medical a devenit obligatorie pentru un act medical de calitate", a declarat Emilian Costas, Director General Dedalus TeamNet.
Printre temele abordate in cadrul evenimentului s-au numarat avantajele IHE si rolul organizatiei in structurile de coordonare din sectorul medical public ale fiecarei tari. Dezvoltatorii vor primi informatii despre certificari si modalitati prin care o solutie informatica medicala poate deveni compatibila cu cerintele IHE. In cadrul evenimentului sunt prezentate solutii de comunicare intre aplicatiile medicale:
" Europa este cunoscuta pentru diversitatea intitativelor in sectorul medical public si diferentele majore de la un stat la altul. Trebuie sa gandim dincolo de functionalitati si sa construim aplicatii prin care toti furnizorii de serviciile medicale sa comunice. Dezvoltarea unei aplicatii medicale trebuie sa fie conforma cu standarde si fluxuri acceptate la nivel mondial", a adaugat Emilian Costas, Dedalus TeamNet
Dedalus TeamNet este singura companie din Romania care ofera o solutie medicala interoperabila conforma cu standardele HL7 si DICOM si dezvoltata in parteneriat cu IHE. Solutia medicala Armonia®sanita pentru spitale, este originara din Italia si este comercializata in alte 12 tari din Europa, Asia si America.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite