Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

HP extinde opţiunile de reciclare a cartuşelor pentru clienţi

08 Mai 2013



HP a anunţat extinderea soluţiilor de reciclare, care îi va ajuta pe clienţii din regiunea EMEA să reducă impactul activităţilor de imprimare asupra mediului şi să beneficieze de calitatea produselor HP originale pentru imprimare.
“Clienţii noştri îşi doresc soluţii de imprimare care oferă calitate şi fiabilitate, precum şi o performanţă dovedită în ceea ce priveşte protecţia mediului înconjurător”, a declarat David Ryan, Vice President, Printing Systems Supplies Category EMEA, HP. “Abordarea HP începe cu un design inovator şi sustenabil al produselor, şi include furnizarea de opţiuni gratuite şi facile de reciclare, în care consumatorii pot avea deplină încredere”.

Extinderea opţiunilor de reciclare pentru clienţi
Programul de reciclare al companiei este unul inovator în industria de profil şi se numeşte HP Planet Partners. Acesta le permite clienţilor să îşi recicleze cartuşele HP originale în cadrul unui proces de reciclare a plasticului „cu buclă închisă”. Până în prezent, clienţii din întreaga lume au reciclat peste jumătate de miliard de cartuşe HP pentru imprimante cu cerneală şi toner pentru imprimante laser, prin intermediul HP Planet Partners.
HP Planet Partners este gratuit şi disponibil pentru clienţii din 34 de ţări din regiunea EMEA. Este uşor de utilizat şi îl puteţi accesa vizitând www.hp.com/ro/hprecycle sau un centru de colectare autorizat HP.
HP colaborează cu mai multe centre de desfacere din regiunea EMEA, precum Staples, Makro, Dixons şi El Corte Ingles, şi şi-a extins recent reţeaua de centre de colectare, preconizată a include peste 9.000 de locaţii de retail în întreaga lume.
In Germania, Austria, Elveţia şi Franţa, HP colaborează activ cu o companie specializată în reciclarea produselor IT, AfB Group, în care peste 50% dintre angajaţi suferă de diferite dizabilităţi fizice. AfB colectează, sortează şi returnează la HP cartuşele cu cerneală şi toner HP originale pentru reciclare. Parteneriatul a fost extins recent în urma unui proiect pilot de succes derulat anul trecut în Austria, unde AfB a colectat peste 10.000 de cartuşe cu toner de la aproape 200 de companii.
Prin acest program şi alte eforturi, HP îşi propune să recicleze 3,5 miliarde de livre (1.600.000 tone metrice) de produse şi consumabile electronice până la sfârşitul lui 2015.

Rezultatele reciclării se măsoară în miliarde
Procesul revoluţionar al HP de reciclare a materialelor plastice „cu buclă închisă” utilizează plasticul din cartuşele reciclate şi alte surse provenite de la consumatori pentru a crea noi cartuşe HP originale. Până în prezent, HP a reciclat 1,71 miliarde de livre (776.000 tone metrice) de produse electronice şi cartuşe HP originale la nivel mondial. În plus, HP a contribuit la evitarea aruncării la depozitele de deşeuri a 280 de milioane de cartuşe (1)şi peste 2 miliarde de sticle de plastic uzate.
Comparativ cu plasticul nou (sau virgin), plasticul reciclat folosit în cartuşele de cerneală de la HP din 2010 încoace are o amprentă de carbon estimată cu 33% mai redusă – chiar şi atunci când se iau în considerare efectele asociate cu colectarea, transportul şi procesarea. Se estimează de asemenea că utilizarea plasticului reciclat reduce consumul total de apă în producţia de cartuşe cu până la 89 de procente.(2)

Valoare pentru bani
Cartuşele cu toner nefabricate de HP pot costa cu până la 20% mai mult decât cartuşele originale HP LaserJet. Un studiu privind experienţele clienţilor a evidenţiat faptul că peste 1 din 15 utilizatori de imprimante HP LaserJet care utilizează cartuşe cu toner non-HP ajung în situaţia în care imprimanta se defectează, necesitând curăţare şi reparare. O calitate slabă a imprimării este surprinzător de frecventă atunci când se utilizează cartuşe cu toner non-HP. În realitate, 43% dintre utilizatorii imprimantelor HP LaserJet care utilizează cartuşe non-HP au o problemă de calitate a imprimării. Testele au arătat că 39% din paginile tipărite cu cartuşe cu toner non-HP pot fi utilizate doar într-o măsură limitată sau deloc. Comparativ, 97% din paginile printate folosind consumabile originale HP sunt adecvate pentru toate scopurile.

Testat, fiabil, dovedit
45% dintre utilizatorii HP LaserJet care folosesc cartuşe non-HP au probleme cu acele cartuşe. Peste 40% dintre cartuşele cu cerneală reumplute s-au defectat în timpul utilizării sau chiar înainte de utilizare. Cartuşele cu cerneală HP au funcţionat de fiecare dată. În plus, peste 40% din toate cartuşele cu toner non-HP testate au manifestat aceleaşi probleme; niciunul dintre cartuşele originale HP LaserJet nu a avut niciun fel de problemă.

Uşurinţă în utilizare de neegalat
În medie, cartuşele cu cerneală originale HP imprimă cu până la 50% mai multe pagini decât cartuşele reumplute testate.Cartuşele HP LaserJet conţin aprox. 70% din sistemul de imagistică al imprimantei – astfel că de câte ori înlocuiţi un cartuş HP LaserJet original, este ca şi cum aţi instala un dispozitiv complet nou de imprimare – în plus, beneficiază de garanţia HP.

Mai ecologic, fără efort suplimentar
Cartuşele originale HP au un design mai ecologic. Până la 70% din carcasa cartuşelor este realizată din plastic reciclat. Cu ajutorul programului HP Planet Partners, beneficiaţi de colectarea şi reciclarea gratuite ale cartuşelor dvs. Un studiu din 2011 a evidenţiat că peste 90% din cartuşele cu toner şi cerneală refabricate ajung să fie aruncate deoarece majoritatea producătorilor nu îşi colectează produsele.Rezultatele imprimării cu cartuşe refabricate duc la pierderi de hârtie – cel mai mare impact ecologic din ciclul de viaţă al cartuşului.
Fiind cel mai mare furnizor de infrastructură, software, servicii şi soluţii IT din lume, HP se află în poziţia unică de a răspunde provocărilor de reducere a consumului de energie şi deşeurilor. Compania consideră că există oportunităţi fără precedent de a transforma modul în care trăieşte şu munceşte lumea, prin produse tot mai sustenabile şi soluţii care îi ajută pe consumatori să prospere.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite