Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Networking >> Stiri si comunicate

HP îşi extinde portofoliu de soluţii de reţelistică pentru cloud administrată prin software

09 Mai 2013



HP a lansat o soluţie de reţelistică pentru centrele de date, construită pe baza arhitecturii HP FlexNetwork, care sporește agilitatea activității clienților săi. Noua soluţie livrează un nivel de scalabilitate de două ori mai mare(1) şi micşorează complexitatea cu 75% în comparaţie cu soluţiile actuale de reţelistică(2), reducând, în acelaşi timp, timpul necesar provizionării reţelelor, de la luni la numai câteva minute.(3)
O dată cu mutarea organizaţiilor în cloud, arhitecturile tradiţionale de reţelistică cedează sub presiunea necesității accesului instant la aplicaţii şi servicii de foarte bună calitate. De asemenea, organizaţiile se confruntă cu complexitatea soluţiilor actuale de reţelistică pentru centrele de date, care necesită configurarea manuală a fiecărui dispozitiv şi limitează performanţa aplicaţiior care solicită lăţime mare de bandă.
HP soluţionează aceste provocări cu o serie de switch-uri de reţelistică administrate prin software (SDN) pentru centrele de date, care livrează capacităţi avansate de automatizare şi un nivel ridicat de scalabilitate pentru aplicaţii precum Hadoop, care solicită intensiv laţimea de bandă.(4) Noile oferte includ soluţia HP FlexFabric 12900, primul core switch din industrie compatibil cu standardul OpenFlow, care permite scalarea pentru a răspunde la necesitățile încărcărilor de lucru virtualizate.(4)
Pe parcursul ultimilor 20 de ani, reţelele centrelor de date au avut dificultăţi în a ţine pasul cu noile cerinţe de cloud, virtualizare şi volume mari de date ale organizaţiilor”, a spus Bethany Mayer, Vicepreşedinte Senior şi General Manager, HP. “HP este singurul furnizor care livrează cea mai completă soluţie de reţelistică administrată prin software pentru centrele de date, dotată cu inovaţii care permit clienţilor noştri să creeze bazele unei reţele capabile să îndeplinească atât cerinţele curente, cât şi pe cele viitoare.”

Soluţiile HP simplifică designul şi operaţiunile reţelei
Prin simplificarea designului şi operaţiunilor reţelei, noile soluţii HP Networking permit clienţilor:
•Să îmbunătăţească productivitatea IT prin unificarea reţelei virtuale şi a celei fizice cu HP FlexFabric Virtual Switch 5900v, noua soluţie software care, alături de switch-ul fizic HP FlexFabric 5900, livrează funcţionalităţi avansate de reţelistică, cum sunt politicile şi normele de calitate a serviciilor într-un mediu VMware. Tehnologia Virtual Ethernet Port Aggregator (VEPA) asigură delimitarea clară între administrarea serverului şi cea a reţelei pentru mai multă simplitate operaţională.
•Să reducă amprenta centrului de date cu soluţia HP Virtualized Services Router (VSR), care permite livrarea serviciilor pe o maşină virtuală (VM), eliminând echipamentele hardware care nu sunt necesare, prin utilizarea primei soluţii software de tip Network Function Virtualization (NFV), pentru organizaţii de mari dimensiuni.(4)
“Reţelele din centrele de date de astăzi sunt, într-o anumită măsură, statice şi limitate în ceea ce priveşte capacitatea de scalare; cu toate acestea, ele sunt complexe şi necesită provizionarea manuală a aplicaţiilor cloud şi virtualizate” , a spus Rohit Mehra, Vicepreşedinte, Network Infrastructure, IDC. “Portofoliul HP, care include atât switch-urile fizice şi virtuale, cât şi soluţiile de reţelistică de tip SDN, indică faptul că HP este pregătită să soluţioneze multe dintre aceste provocări, asigurându-le clienţilor simplitate, scalabilitate şi automatizare pentru a susţine noile servicii şi aplicaţii pentru centrele de date.”
HP scalează centrele de date, asigurând îmbunătăţirea performanţei aplicaţiilor
Soluţiile HP FlexFabric îmbunătăţesc folosirea aplicaţiilor de către utilizatorul final şi permit clienţilor:
•Să mărească suportul pentru aplicaţii complexe, care folosesc o cantitate mare de date, cu seria de switch-uri HP FlexFabric 12900, care administrează întreruperile pe lăţimea de bandă cu standardul de reţelistică integrat Transparent Interconnection of Lots of Links (TRILL). Seria de switch-uri HP FlexFabric 12900 poate transporta un volum de date de până la de trei ori mai mare per port 40-gigabit Ethernet (GbE), în comparaţie cu principalele oferte ale competitorilor.(4)
•Să îmbunătăţească cu până la 50%(5) performanţa aplicaţiilor virtualizate cu soluţia HP FlexFabric 11908, primul switch de agregare din industrie compatibil cu standardul OpenFlow.(4) Switch-ul HP FlexFabric 11908 livrează conectivitate de 10/40 GbE pentru servere blade, precum serverele HP c-Class cu module Virtual Connect FlexFabric, permiţând astfel implementări flexibile şi eficiente în centrele de date.
•Să mărească flexibilitatea, simplificând livrarea serviciilor de reţelistică cu seria de router-e HP HSR 6800, care consolidează rutarea, firewall-ul, comutarea şi de peste cinci ori mai multe servicii de securitate decât alte soluţii(6),printr-un singur dispozitiv care susţine mii de utilizatori.
“În cadrul Laboratorului de Interoperabilitate al Universităţii din New Hampshire asigurăm, într-un mediu independent şi neutru, interoperabilitatea şi conformitatea cu standardele din industrie ale produselor de reţelistică”, a spus Christina Dube, Senior Manager, Bridge Functions, Laboratorul de Interoperabilitate, Universitatea din New Hampshire. “recent, am testat în laboratorul nostru multivendor interoperabilitatea primei funcţionalităţi de tip TRILL bazate pe standarde din industrie cu ajutorul software-ului pentru switch-uri Comware 7, disponibil în portofoliul HP FlexFabric.”

“Unul dintre factorii principali ai succesului nostru este faptul că asigurăm soluţii care scalează aplicaţiile şi serviciile clienţilor în centrele noastre de date”, a spus Masaki Hayashi, Director, Technology Division, IDC Frontier, subsidiară Yahoo! Japonia. “Am analizat o multitudine de tehnologii şi am selectat HP pentru a ne ajuta să construim o reţea pentru centrele de date bazată pe standardul inovator TRILL, care să livreze servicii de cloud public diferenţiate, extrem de performante și la scară foarte mare în centrele noastre de date de pe întreg teritoriul Japoniei.”
Soluţiile HP automatizează reţeaua prin administrare şi abordarea de tip SDN
Administrarea centralizată şi unică asigurată de soluţiile HP automatizează livrarea accelerată a aplicaţiior şi serviciilor pentru dispozitivele de reţelistică tradiţionale şi compatibile SDN, din centrul de date până la sediul central sau subsidiare. Acest lucru le permite clienţilor:
•Să îmbunătăţească performanţa aplicaţiilor cu formate pentru serviciile de reţea ce simplifică şi automatizează configuraţiile de reţea pentru aplicaţii de la margini la centru, cu software-ul HP Intelligent Management Center (IMC) Virtual Application Network Resource Automation Manager.
•Să simplifice administrarea operaţiunilor de infrastructură din reţelele tradiţionale şi cele de tip SDN cu HP IMC SDN Manager, prima soluţie software completă de configurare, monitorizare şi administrare a politicilor pentru aplicaţii disponibilă în industrie, care acoperă reţelele din sediul central, subsidiare şi centrele de date.(4)

Soluţia HP se concentrează pe inovaţie şi pe dezvoltarea afacerii
Portofoliul HP Technology Services îi ajută pe clienţi să se dezvolte şi să opereze reţelele complexe din centrele de date pentru a realoca resurse în scopul obţinerii inovaţiilor şi creşterii afacerilor. Noile servicii includ:
•Workshop-ul HP Connectivity Transformation Experience — îi ajută pe clienţi să obţină scalabilitatea şi flexibilitatea reţelelor cu o strategie definită pentru transformarea reţelei, care aliniază obiectivele de business şi pe cele de IT.
•Serviciul HP IPv6 Roadmap — asigură accesul la consultanţi experimentaţi, în scopul construirii unui plan de tranziţie către protocolul IPv6, avându-se în vedere toate cele 6 domenii afectate de această tranziţie – reţeaua, securitatea, infrastructura, aplicaţiile, guvernanţa şi aspectele financiare.
•Soluţia HP Datacenter Care for Networking — oferă un punct unic de contact pentru suport reactiv şi servicii proactive care permit clienţilor să rezolve rapid problemele apărute în reţea, să dezvolte reţeaua pentru a îndeplini cerinţele de business aflate în schimbare şi să reducă sarcinile administrative de IT, astfel încât aceştia să se concentreze asupra inovaţiilor tehnologice.

Note
(1)Design-ul HP FlexFabric cu standard TRILL şi IRF reduce complexitatea operaţională de până la 4 ori.
(2)Pe baza modelului port HP FlexFabric 24,000 vs. Juniper Qfabric 6,000 port sau Cisco FabricPath 12,000.
(3)Pe baza analizelor comparative interne realizate de HP în situaţia provizionării reţelelor via CLI vs. folosind soluţia HP Virtual Application Networks.
(4)Pe baza cercetărilor interne HP.
(5)Pe baza comparaţiilor între soluţiile HP FlexFabric 11908 şi Nexus 7010.
(6)Conform analizelor comparative interne realizate de HP pe baza datelor publice referitoare la soluţiile principalilor competitori.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite