Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Este o noua perioada de crestere agresiva in industria bancara?

25 Mai 2004



Andreas AndreadesTEMENOS a inregistrat un rezultat record al vanzarilor pentru solutia sa reprezentativa TEMENOS T24
(versiunea superioara a produsului Globus) in primul trimestru din 2004, acumuland un total de 15.7 milioane USD din noi contracte de licenta. Cresterea vanzarilor in Q1 2004 cu 91.5% fata de Q1 2003 este cu atat mai semnificativa cu cat in mod traditional, primul trimestru este caracterizat prin cele mai scazute rezultate ale anului. Rezultatele obtinute sunt cu 74.4% peste targetul propus, reprezentand cea mai mare valoare contractuala semnata vreodata in primul trimestru si care ofera premizele depasirii bugetului de venituri planificat pentru 2004 de 68 milioane USD.


„Sunt incantat de performantele noastre din primul trimestru. Suntem capabili sa castigam contracte cu unele dintre cele mai prestigioase banci pentru a opera cu solutia noastra, ceea ce atesta in mod clar superioritatea acesteia si abilitatile noastre de vanzare“, spune Andreas Andreades (foto), CEO, TEMENOS GRUP.


Rezultatele obtinute in Q1 2004 au confirmat atat viabilitatea noului produs TEMENOS T24, lansat la sfarsitul lunii septembrie 2003, cat si orientarea catre retail banking inceputa de corporatie in Q4 2003 si care a inceput sa aiba rezultate in acest an. Astfel, 69% din contractele semnate in Q1 2004 corespund activitatii de retail banking, comparativ cu 42% semnate in Q4 2003. Ca urmare a acestui trend ascendent, TEMENOS vizeaza consolidarea prezentei sale in special in retail banking si in consecinta cresterea cotei de piata detinute. in Q1 2004, TEMENOS a atins sau si-a depasit targetul sau in Europa, Asia Pacific si cele doua Americi si a fost usor sub target-ul propus in Orientul Mijlociu si Rusia. Structura contractelor semnate este alcatuita din 94% noi licente si 6% up-grade-ul licentelor pentru clienti existenti. Temenos T24 ofera managementului o informatie consolidata, on-line si in timp real a clientului la nivelul intregii banci, permitand acestora sa ia decizii rapide privind strategiile de maximizare a profitului si de diminuare a costurilor.


Printre contractele noi care au fost semnate pe parcursul Q1 2004 pentru implementarea solutiei TEMENOS T24 se afla: Bank for Agriculture and Agricultural Cooperatives (BAAC) in Thailanda (600 de sucursale, 10 milioane de conturi), Anglo Irish Bank Corporation (pentru site-urile din Marea Britanie si Irlanda), Overseas Private Investment Corp. in Statele Unite, Banca Centrala a Frantei (Banque de France), etc.


TEMENOS ROMANIA a localizat solutiile Temenos prin implementarile realizate de echipa sa in cadrul pietei bancare din Romania si Republica Moldova.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite