Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Mobile >> Stiri si comunicate

Nokia lansează platforma Asha

13 Mai 2013



Nokia a anunţat o inițiativă globală de a deschide piaţa smartphone-urilor sub 100 de dolari pentru dezvoltatorii de aplicaţii, prin lansarea platformei sale Nokia Asha. Nokia a anunţat, de asemenea, lansarea noului Nokia Asha 501, primul smartphone construit pentru noua platformă.
Aplicaţiile create de dezvoltatori pentru Nokia Asha 501 vor putea ajunge pe toate smartphone-urile bazate pe noua platformă Asha, fără a fi necesară rescrierea de cod. Nokia estimează că va vinde 100 de milioane de smartphone-uri Asha din noua generaţie în următorii ani, începând cu Nokia Asha 501.
“Am asistat la o creştere foarte mare a cererii de aplicaţii pentru smartphone-urile Asha din partea consumatorilor, confirmată de creşterea numărului de descărcări din Nokia Store,” a declarat Marco Argenti, Head of Developer Experiences, Nokia. “Consumatorii aşteaptă aplicaţii de calitate la toate nivelurile de preţ. Prin noua platformă Asha, dezvoltatorii vor fi stimulaţi să livreze acele aplicaţii de calitate, care în trecut se regăseau doar pe smartphone-uri de top, datorită volumelor fără precedent şi oportunităţilor generate de acoperirea extinsă, printr-un singur canal de distribuţie şi o singură platformă.”
Multe dintre cele mai populare aplicaţii sunt deja disponibile sau în curs de dezvoltare pentru platforma Nokia Asha, inclusiv CNN, eBuddy, ESPN, Facebook, Foursquare, Line, LinkedIn, Nimbuzz, Pictelligent, The Weather Channel, Twitter, WeChat, World of Red Bull şi jocuri de la Electronic Arts, Gameloft, Indiagames, Namco-Bandai şi Reliance Games. WhatsApp şi alţi parteneri cheie vor continua să exploreze noile Asha.
Dezvoltatorii vor beneficia şi de instrumente de dezvoltare uşor de utilizat şi de mai multe modalităţi de monetizare şi promovare a aplicaţiilor, precum noul instrument Nokia In-App Payment.
Nokia Asha SDK 1.0 şi instrumentele Nokia Asha pentru aplicaţii web
Noul Nokia Asha SDK 1.0 este o suită de instrumente de suport pentru dezvoltarea, testarea, împachetarea şi implementarea aplicaţiilor Java pe platforma Nokia Asha.
Noile instrumente Nokia Asha pentru aplicaţii web includ un mediu de dezvoltare web (WDE), un mediu de dezvoltare integrat (IDE), pe care dezvoltatorii îl pot folosi pentru a crea şi edita aplicaţii web pentru Nokia Asha, Web Inspector, care ajută dezvoltatorii să depaneze şi să inspecteze elemente din aplicaţiile web şi un nou Web Designer Tool pentru crearea unei experienţe de utilizare optimizate pentru aplicaţiile web.
Nokia In-App Payment
Nokia a anunţat, de asemenea, noul instrument Nokia In-App Payment, creat pentru a-i ajuta pe dezvoltatori să vândă mai uşor conţinut din interiorul aplicaţiilor. Acesta oferă o experienţă de cumpărare simplă şi sigură pentru consumatori şi plăţi transparente pentru dezvoltatori. Nokia In-App Payment va fi disponibil şi pentru terminalele Asha şi S40 existente, precum Nokia 301. Nokia va lansa o versiune Beta publică a instrumentului Nokia In-App Payment în următoarele săptămâni. Dezvoltatorii se pot înscrie pentru versiunea Beta la www.developer.nokia.com/inapppayment.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite