Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> UPS >> Stiri si comunicate

Noile UPS-uri Eaton pot fi gestionate din interfata de management a mediului virtualizat

14 Mai 2013



Eaton a anuntat recent noua gama de UPS-uri 5P disponibila in format rack si tower. Alaturi de ecranul LCD care simplifica accesul la functionalitati și posibilitatea de contorizare a energiei, seria Eaton 5P ofera posibilitatea administrarii direct din interfata platformei de virtualziare a unor furnizori precum VMware, Microsoft, Citrix, RedHat si Xen. Aceasta facilitate permite migrarea automata si transparenta a masinilor virtuale in timpul intreruperilor de tensiune catre dispozitivele neafectate si asigura oprirea controlata a infrastructurii virtualizate in cazul unei intreruperi prelungite in alimentarea cu energie electrica.

Serie de UPS-ul line-interactive Eaton 5P este ideala pentru alimentarea serverelor, switch-urilor, ruterelor si dispozitivelor de stocare din rack-uri si camere de servere de pana la 1.550 VA si complementeaza seria precedenta 5PX, oferind clientilor o gama completa de UPS-uri performante cu valori nominale de pana la 3 kVA. “Virtualizarea devine tot mai importanta chiar si in micile instalatii IT”, a declarat Gabriel Tache (foto), Country Sales Manager, Eaton Romania. “Pana acum era dificil sa gasim echipamente UPS mici care sa fie optimizate pentru utilizarea in medii virtualizate. Noile noastre game 5P si 5PX rezolva in intregime aceasta problema prin integrarea directa in cele mai importante platforme de virtualizare. Echipamentele ofera utilizatorilor avantajul suplimentar al eficientei de operare mare. Aceste noi produse reprezinta un pas important in tehnologia UPS”, a mai adaugat reprezentantul Eaton in cadrul unui eveniment local.



Ecranul grafic LCD din partea frontala a UPS-ului afiseaza informatii detaliate privind starea sistemului energetic, impreuna cu date in timp real despre parametrii importanti de functionare. Afisajul poate fi setat sa functioneze in mai multe limbi si este insotit de tastele de navigare usor de folosit, care fac configurarea UPS-urilor mai rapida si usoara. Randamentul de functionare de pana la 98% minimizeaza atat costurile energetice, cat si necesarul de racire, in timp ce functia integrata de masura a energiei (kWh) permite masurarea cu precizie a energiei livrate sarcinii. Infrastructura IT beneficiaza de iesirile controlabile ale 5P (load segment), care permit deconectarea sarcinilor non-esentiale in timpul caderilor de tensiune, pentru a creste autonomia aplicatiilor critice.

Software-ul Eaton Intelligent Power, care imbina managementul si protectia echipamentelor, este inclus in 5P. Cu ajutorul acestui software, utilizatorii pot integra usor cu VMware vCenter Server™ si cu platforme de virtualizare precum Citrix® XenServer, Microsoft SCVMM™, Red Hat® si alte platforme open source Xen®. Integrarea permite migrarea automata si transparenta a echipamentelor virtuale in timpul intreruperilor de tensiune catre dispozitivele neafectate si asigura oprirea controlata a computerelor, a echipamentelor virtuale si a serverelor in cazul unei intreruperi prelungite in alimentarea cu energie electrica. In plus, 5P ofera conectivitate prin port USB sau serial si optional printr-un card de comunicatie ce ajuta la imbunatatirea sistemul de management, de exemplu cu functia SNMP/Web sau o iesire pe releu.

Unitatile 5P sunt disponibile in variante de la 650 VA si pana la 1.550 VA si ofera o iesire pur sinusoidala, capabila sa alimenteze chiar si cele mai sensibile sarcini, inclusiv servere cu corectie activa a factorului de putere (A-PFC). Cu ajutorul tehnologiei Eaton ABM® inglobate, bateriile UPS-ului 5P au o durata de viata marita si o fiabilitate crescuta. Tehnologia asigura incarcarea bateriilor numai atunci cand este necesar, ceea ce extinde durata de viata a bateriei cu pana la 50%. Mai mult decat atat, daca bateriile au nevoie de intretinere sau inlocuire, aceste operatii pot fi efectuate fara a intrerupe alimentarea echipamentelor suportate de UPS (hot-swap). UPS-urile de inalta eficienta din seria Eaton 5P sunt disponibile in versiuni compacte tower sau pentru montaj in rack 1U, asigurand o densitate inegalabila a energiei de pana la 1.1 kW intr-o singura unitate de 1U. Toate modelele sunt oferite in varianta standard cu o garantie de trei ani pentru electronica si de doi ani pentru baterii.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite