Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Mobile >> Stiri si comunicate

Samsung pregăteşte lansarea tehnologiei mobile 5G

15 Mai 2013



Samsung Electronics a anunțat dezvoltarea cu succes a primei tehnologii adaptive din lume prin unde milimetrice pentru comunicații mobile. Noua tehnologie se plasează în centrul sistemului de comunicații mobile 5G și oferă posibilitatea unei transmisii de date de sute de ori mai rapidă decât rețelele 4G existente în prezent.
Tehnologia de comunicații mobile 5G este următoarea generație a tehnologiei pe care se bazează actuala rețea 4G Long Term Evolution (LTE). Aceasta va face posibilă o experiență omniprezentă pentru utilizatorii care își doresc internet ultra-rapid indiferent de locul în care se află și va oferi posibilitatea unei transmisii de date de zeci de Gbps pentru fiecare stație de bază.
Chang Yeong Kin, vice-președinte executiv al Samsung Electronics și președinte Digital Media & Communication (DCM), R&D Center: „Undele milimetrice reprezintă cea mai eficientă soluție ce vine ca răspuns la tendințele recente de creștere a utilizării internetului wireless. Recentul succes al Samsung în implementarea tehnologiei de recepție adaptivă în funcție de aria de acoperire ne-a adus mai aproape de lansarea comercială a comunicațiilor mobile 5G în benzile de unde milimetrice”.
Samsung securizează tehnologia Millimeter-WaveTransceiver pentru rețelele mobile 5G
Implementarea unei rețele mobile 5G de înaltă viteză necesită o bandă largă de frecvențe, asemenea unui flux de apă crescut ce necesită o țeavă mai încăpătoare. Deși a fost o opțiune recunoscută, s-a crezut mult timp că benzile de unde milimetrice sunt limitate din punct de vedere al trasmisiei de date pe distanțe mari, din cauza caracteristicilor nefavorabile de propagare ale acestora.
Cu toate acestea, noua tehnologie adaptivă Samsung s-a dovedit a fi o soluție de succes. Aceasta permite transmiterea de date folosind banda de unde milimetrice la frecvența de 28 GHz, cu o viteză de până la 1.056 Gpbs, la o distanță de până la 2 kilometri. Tehnologia adaptivă , folosind 64 de elemente de antenă, poate fi o soluție viabilă pentru rezolvarea pierderilor ce apar în propagarea radio în cazul benzilor de unde milimetrice, aceasta fiind mult mai mare decât benzile de frecvențe convenționale, variind de la câteva sute de MHz la mai mulți GHz.
Samsung intenționează să accelereze cercetarea și implementarea tehnologiilor de comunicații mobile 5G astfel încât acestea să poată fi lansate comerciale până în 2020.
Samsung aduce lumea mai aproape de o nouă eră a comunicațiilor mobile
Ultima inovație a Samsung va revigora cercetarea în domeniul comunicațiilor mobile 5G la nivel global; compania consideră că acest lucru va declanșa crearea de alianțe la nivel internațional și realizarea la timp a serviciilor mobile broadband conexe.
Competiția pentru primul loc în dezvoltarea de comunicații mobile de ultimă generație devine din ce în ce mai acerbă. China a instituit în februarie 2012 grupul “IMT-2020 (5G) Promotion”, condus de guvern, pentru cercetare în sectorul 5G, în timp ce Comisia Europeană plănuiește, de asemenea, investiții de 50 de milioane de euro în 2013, cu scopul de a aduce serviciile 5G pe piață până în 2020.
Odată lansată comercial, tehnologia de comunicații mobile 5G va face posibilă o transmisie de date la viteze foarte ridicate, de sute de ori mai rapidă chiar și în comparație cu tehnologia 4G LTE-Advanced ce urmează să fie lansată acest an.
Noua tehnologie dezvoltată de Samsung le va permite utilizatorilor să transmită fișiere de dimensiuni masive, inclusiv filme digitale de înalta calitate. Datorită acestui lucru, consumatorii se vor putea bucura de o gamă largă de servicii precum filme 3D si jocuri, streaming în timp real al conținutului ultra high-definition (UHD) și servicii medicale la distanță.



Tags: Samsung, LTE, 4G, 5G

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite