Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Transporturi >> Stiri si comunicate

Airbus şi IBM colaborează pentru optimizarea managementului flotelor aeriene

15 Mai 2013



Airbus şi IBM colaborează pentru a transforma soluţiile companiei Airbus destinate flotelor, care vor furniza companiilor şi operatorilor aerieni servicii IT avansate pentru întreţinere, inginerie şi zbor. Aceste oferte de servicii vor spori eficienţa operaţională, vor ajuta companiile aeriene să gestioneze aeronavele mai eficient şi vor îmbunătăţi serviciul destinat clienţilor prin utilizarea eficientă a volumelor mari de date.
„Airbus Smarter Fleet Solutions” (ASFS) se vor concentra iniţial pe două activităţi:
În primul rând, acestea vor integra şi vor ajuta la dezvoltarea portofoliului actual de produse software al companiei Airbus („e-solutions”). În prezent, portofoliul de soluţii al companiei include o gamă largă de soluţii de sine stătătoare, care sunt accesate prin intermediul unor servicii media online şi offline, fiind utilizate de aproximativ 200 de operatori.
În al doilea rând, ASFS vor oferi un management adaptat al datelor flotei utilizând o platformă deschisă, modulară şi flexibilă. Acest serviciu va oferi clienţilor vizibilitate pentru a planifica operaţiunile in mod clar, fără impedimente. De asemenea, acest lucru va permite integrarea cu uşurinţă a serviciilor şi a soluţiilor noi, precum şi a celor existente – un nivel de servicii cu valoare adăugată, un produs tot mai căutat. Această tendinţă este determinată de volumul şi complexitatea operaţională „big data” provenită din mai multe resurse, de noile oportunităţi tehnologice, precum şi de mediul economic care creşte aşteptările „value-for-money” ale soluţiilor IT.
Aeronava de astăzi poate genera până la jumătate de terrabyte de date pe zbor, un volum fără precedent şi o varietate a datelor observată în doar câteva industrii”, a declarat Timothy J. Wholey, Global Leader, Aerospace & Defense Industry, IBM Global Business Services. „IBM este incantat să furnizeze tehnologia şi serviciile care vor oferi Airbus şi clienţilor săi un mod inteligent de a extrage date în timp real, de a identifica modele şi de a acţiona pe baza perspectivelor pentru a îmbunătăţi eficienţa şi pentru a spori experienţa de călătorie a pasagerilor”.
Didier Lux, EVP Customer Services, Airbus : „Acordul cu IBM este un pas important în implementarea strategiei companiei Airbus de a oferi companiilor aeriene servicii inovatoare, cu valoare adăugată pentru dezvoltarea afacerii pe termen lung”. Acesta a adăugat: „Clienţii noştri vor beneficia în curând de cele mai avansate soluţii de gestionare a informaţiilor pentru a aborda nevoile tehnice, operaţionale şi de mentenanţă”.
Soluţiile Smarter Fleet îmbină expertiza de producător de aeronave a companiei Airbus, cu expertiza IBM de gestionare a volumelor mari de date, procese avansate de analytics şi optimizarea activelor necesare pentru operarea aeronavelor comerciale de astăzi."
Airbus este cel mai important producător de aeronave pentru pasageri, acestea având capacităţi de la 100 la peste 500 de locuri. Airbus are secţii de design şi de producţie în Franţa, Germania, Marea Britanie şi Spania, precum şi filiale în SUA, China, Japonia şi în Orientul Mijlociu. Airbus este o companie EADS.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite