Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Ideile tinerilor prind formă pe TechSchool.ro

20 Mai 2013



De anul trecut, tinerii cu vârste cuprinse între 11-19 ani își pot dezvolta pasiunea pentru știință și tehnologie prin intermediul programului Tech School. Prin componenta de platformă online TechSchool.ro, programul lansat la nivel național a fost focusat pe trei domenii, cu mare impact în viitorul generației actuale de tineri: programare, robotică și astronomie.

Tech School a avut la bază un concurs de proiecte pe aceste domenii, iar tinerii și-au înscris pe platformă ideile despre cum pot transforma viața de zi cu zi a oamenilor cu ajutorul tehnologiei.

În promovarea competiției și a platformei educaționale lansate de UPC România s-au implicat Ministerul Educației, inspectoratele locale și Colegiul Tudor Vianu din București. De asemenea, programul a avut alături încă de la început șase mentori pentru fiecare domeniu: – Adrian Stoica (Lead Researcher – JPL/NASA), Aurora Simionescu (Einstein Fellowship –Stanford/NASA), Emi Gal (CEO – Brainient), Victor Manz (Profesor de Informatică, Colegiul Tudor Vianu), Ioana Stoica (Profesor de Fizică, Colegiul Tudor Vianu) și Alin Jderu (multiplu câștigător al competiției Robochallenge), care au creat tutoriale multimedia de programare, robotică și astronomie pentru utilizatorii TechSchool.ro.

Din cele peste 300 de idei propuse, au fost selectate cele mai bune 20. Câștigătorii au fost invitați la Bran într-o tabără de vară, unde au format 4 echipe care s-au întrecut în construirea a patru roboți cu funcționalități și abilități diferite.

Pe 15 decembrie 2012, la finalul primei ediții a competiției Tech School, pe platformă se strânseseră deja peste 220.000 de vizitatori unici. Programul a depășit cu peste 160 de proiecte obiectivul inițial de 400 de proiecte, fiind înscrise pe platformă peste 600 de idei. 3.700 de tineri au devenit utilizatori pe platformă, generând peste 3.000 de comentarii la proiectele și materialele de pe TechSchool.ro, iar Tech School a fost declarat cel mai bun program de știință și educație la nivel european în cadrul European Excellence Awards.

În luna februarie a acestui an, Tech School a anunțat câștigătorii primei ediții a competiției: Constantin Voiniciuc a creat o mână bionică, utilă în operațiile chirurgicale de la distanță sau în domeniul securității, pentru care a primit un grant de 7.000 de euro; Costin Costea a realizat tricoul de la care îți poți încărca telefonul mobil și a primit un grant de 5.000 de euro; Florin Gheorghe a dezvoltat aplicația de verificare și corectare a limbii române iGrammar și a primit un grant de 3.000 de euro.

Miriam Buzgău va pleca în tabăra de vară organizată de NASA în acest an, cu proiectul Planetariu2000 – un observator astronomic mobil, care le dă posibilitatea tinerilor din întreaga țară de a-și dezvolta pasiunea pentru astronomie.

Fiind o competiție națională recunoscută de Ministerul Educației, Tech School le dă posibilitatea celor patru câștigători de a fi admiși la universitățile tehnice din București.

Însă Tech School nu s-a oprit aici. La sfârșitul anului trecut a fost lansată a doua ediție a competiției de proiecte, iar tinerii continuă să își înscrie ideile pe platformă.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite