Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Utilitati >> Stiri si comunicate

Ericsson furnizează contoare inteligente pentru E.ON Suedia

30 Mai 2013



E.ON Elnät Sverige AB (E.ON Suedia), parte a uneia dintre cele mai mari companii private de energie electrică din lume, a ales Ericsson pentru a furniza soluții de integrare a sistemelor, consultanță, managementul volumelor mari de date și implementarea de contoare și rețele inteligente.
Soluțiile oferite de Ericsson vor colecta volumele mari de date din contoarele de energie electică și le vor furniza sitemului informatic intern al E.ON Suedia. Volumele de date vor fi exportate zilnic, nu lunar ca până acum, crescând rata de livrare cu 3000%. Ericsson va asigura companiei E.ON și servicii de teren. Parteneriatul va avea o durată de 5 ani și va include montarea a peste 600.000 de contoare inteligente pentru regiunile de sud și de nord ale Suediei.
Soluția Ericsson de implementare a contoarelor inteligente este un serviciu care ajută furnizori ca E.ON să devină mai eficienți. Soluția combină managed services, servicii de consultanță și de integrare a sistemelor. De asemenea, include managementul, verificarea și citirea contoarelor, managementul Acordului de Calitate a Serviciilor (SLA), gestionarea bunurilor și a forței de muncă, managementul proceselor de business și servicii de teren sau de centru de operațiuni.
Această soluție reprezintă un pas important în ceea ce privește măsurarea în timp real a volumelor mari de date și va furniza clienților E.ON date exacte și la zi cu privire la consumul de energie electrică. Dezvoltarea rețelelor inteligente este o prioritate pentru multe companii din Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii, ceea ce va duce în viitor la dezvoltarea unei rețele inteligente de energie electrică care va gestiona volume din ce în ce mai mari de date la intervale de 24 de ore. Acest lucru va însemna noi oportunități, atât pentru managementul eficient al rețelelor și al consumului de energie electrică, cât și pentru integrarea fără probleme a surselor locale de energie regenerabilă în sistem.
Momentan, reglementările Uniunii Europene cer ca distribuitorii de energie electrică să implementeze contoare inteligente, ca prim pas pentru crearea unor rețele inteligente și folosirea în mod eficient a energiei electrice.
Pe termen lung, suntem de părere că aceste soluții furnizează consumatorilor posibilitatea de a fi mai eficienți din punctul de vedere al consumului de energie electrică și că vom avea pe viitor o societate mai sustenabilă,” a declarat Per-Olof Lindholm, Management Director, E.ON Elnät Sverige, Suedia.
Pe măsură ce conceptul de societate conectată prinde contur și vom atinge în curând cifra de 50 de miliarde de dispozitive conectate, credem că cea mai mare parte a comunicării M2M (machine-to-machine) va fi generată de rețelele și contoarele inteligente,” a precizat Robert Puskaric, President of Region Northern Europe and Central Asia, Ericsson. „Cu experiența noastră la nivel global, excelență în operațiuni și standarde înalte, putem să ajutăm compania E.ON și clienții acesteia să-și eficientizeze consumul de energie electrică”, a mai adăugat Pobert Puskaric.
În prezent, Ericsson furnizează soluții de rețele inteligente pentru operatori din Estonia și Italia, iar în regiunea nordică, Suedia este prima țară care implementeză rețele și contoare inteligente.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite