Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Sanatate >> Stiri si comunicate

Primul spital din Romania complet informatizat, pro bono, in judetul Bacau

30 Mai 2013



Dedalus TeamNet a finantat informatizarea cu software medical si hardware aferent, a spitalului din Buhusi. In urma implementarii, formularele pe hartie sunt migrate in format electronic, datele medicale si costurile sunt centralizate la nivel de pacient, iar raportarile se fac la zi. Conform reprezentantilor Dedalus TeamNet, situatia spitalului din Buhusi este reprezentativa pentru aproximativ 50% dintre cele 400 de spitale din Romania: spitalul nu folosea o aplicatie medicala integrata anterior si este in curs de acreditare CONAS. Proiectul de informatizare consta in implementarea unei solutii complete de software medical, implementare si integrare cu ERP, dotarea cu imprimante si scanere speciale, cititor date pasaportale, servere si statii de lucru. "Avem functionale la Buhusi modulele de baza ale aplicatiei pentru spitale: Inregistrare Pacienti, CPU, Spitalizare, Laborator, Comenzi, Farmacie, Raportare. Vom continua colaborarea cu spitalul pentru extinderea seriei de module si vom asigura in continuare training, pana cand operarea in sistem va deveni o rutina pentru fiecare utilizator." Filippo di Marco, Dedalus TeamNet.

Pacientii din Buhusi si din imprejurimi care se prezinta la spital, vor beneficia de Dosare Electronice in care vor fi centralizate informatiile medicale din internarile anterioare (diagnostice, alergii, tratament etc.). Functionalitati precum detectia erorilor medicale prin Coduri de Bare pe etichetele de laborator, identificare electronica a bolnavilor prin bratara de internare, reteta electronica si scanarea datelor pasaportale sunt doar cateva dintre cele vizate in cadrul implementarii.

Conform managerului spitalului din Buhusi, dl. Mohanad Toron, informatizarea spitalului se traduce in timp castigat pentru ingrijirea bolnavilor:
"Solutia dezvoltata de Dedalus TeamNet sprijina reducerea birocratiei din spital, care ne ocupa o mare parte din timpul pe care ar trebui sa-l alocam ingrijirii pacientilor. In plus, ne ajuta la reglementarea fluxului de comunicare si organizare din spital: intre medici de pe diferite sectii si compartimente, asistente, laborator, farmacie etc." Mohanad Toron, Manager Spital Orasenesc Buhusi .

Proiectul este realizat in parteneriat cu Siveco pe partea de ERP, EUTRON pentru imprimante si scaner pentru bratari si etichete de laborator, QBS - scaner si aplicatie pentru cititor date pasaportale si Maguay - doua servere, 6 work stations si 1 UPS. Implementarea vizeaza modulele: CPU, Spitalizare, Laborator, Comenzi, Farmacie, Raportare indicatori spital, DRG si SIUI, Radiologie, Bloc Operator, Bloc Alimentar, Salarizare, Stocuri, Achizitie, Mijloace Fixe, Contabilitate, Planificare si Executie Bugetara. z
Solutia medicala implementata in spital, ARMONIA®sanita, este originara din Italia, unde este implementata in peste 550 de spitale:
"Proiectul de la Buhusi este doar un prim Pilot, prin care am pregatit aplicatia ARMONIA®sanita, o solutie confirmata, pentru implementarile in Romania. Deschiderea spre progres a managerului de spital a facut posibila reducerea perioadei de implementare. Sistemul a fost usor asimilat in spital, ceea ce pentru noi constituie premisele pentru informatizarea spitalelor publice locale." Filippo Di Marco, Dedalus TeamNet



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite