Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Noutati pe piata managementului de proiect īn cloud

31 Mai 2013



Aplicațiile Cloud au transformat piața soluțiilor de management de proiect și management de portofoliu (PPM), datorită atât scalabilității lor, costului total de proprietate redus și scăderii riscului financiar, cât și capacității de a oferi integrare în timp real și o platformă de colaborare unor echipe care lucrează la scară globală sau locală.

Potrivit analizei realizate de compania de cercetare Gartner anul trecut cu privire la serviciile cloud de management de proiect și portofoliu, piața pentru acest tip de servicii software este estimată să înregistreze o rată anuală de creștere de 23% până în 2016, comparativ cu 8,1%, cât este preconizat să crească piața de management de proiect și managementul portofoliului per ansamblu. De asemenea, piața de soluții PPM este estimată la un miliard de dolari. Segmentul serviciilor PPM în cloud înglobează furnizorii de servicii care, în general, sunt companii mici și mijlocii, însă în continuă dezvoltare, asigură funcționarea principalelor funcționalități ale software-ului PPM în cloud, au mai mult de 75% din baza instalată pe platforme cloud native sau optimizate, asigură o implementare ieftină și rapidă a funcționalităților PPM, fără a solicita utilizatorilor gestionarea software-ului și, de regulă, încheie contracte cu durata de un an.

La începutul lunii mai a acestui an, reprezentanții Clarizen, una dintre companiile poziționate de Gartner în cadranul Vizionarilor din Magic Quadrant, au declarat că cererea pentru astfel de servicii este în creștere, datorită faptului că le oferă managerilor de proiect și organizațiilor claritate și vizibilitate, ajutându-i să ia decizii bazate pe date concrete și nu pe presupuneri.

În plus față de analiza furnizorilor de astfel de servicii, Gartner a mai identificat câteva tendințe principale ale pieței PPM:
1. Gartner a observat că din ce în ce mai mult organizațiile se axează pe intensificarea colaborării, comunicării și raportării care adresează schimbul de informații dintre managerul de proiect (responsabil pentru gestionarea și monitorizarea lucrărilor) și sponsorul de proiect (cel care cere rapoartele de activitate).

2. Odată cu ascensiunea agile, aplicațiile PPM susțin unele din mijloacele de comunicare, colaborare și raportare asociate cu metodele de dezvoltare agile, cum ar fi Scrum. Un portofoliu tipic de proiect include tipuri de proiecte diferite, bazate pe o gamă largă de metodologii și variante agile mai sofisticate pentru dezvoltarea de noi produse.

3. PPM, rețelele sociale și colaborarea - în analiza companiei de cercetare se mai arată că rețelele sociale și colaborarea în contextul PPM sunt doar o toană, care mai degrabă ar putea dispărea la un moment dat, decât să devină o capabilitate legitimă și de nădejde a PPM.

Instrumentele de colaborare și comunicare organizațională, inclusiv urmărirea problemelor, sincronizarea, integrarea sistemelor de e-mail și a aplicațiilor au reprezentat ani de-a rândul adevărați piloni ai produselor software PPM.

Și, în final, pentru că tot am amintit de cadranul Gartner, iată și Magic Quadrant pentru soluțiile EPM, dat publicității recent.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite