Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Studiile de masterat în Facultatea de Automatică şi Calculatoare

03 Iunie 2013



Programele de studii universitare de masterat din Facultatea de Automatică şi Calculatoare asigură pregătirea pe nivelul 7 al EQF (ciclul II Bologna – studii de masterat) în două domenii: Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei şi Ingineria Sistemelor. Programele se adresează în special absolvenţilor ciclului de licenţă din domeniile: Calculatoare şi Tehnologia Informației, Inginerie electronică şi telecomunicaţii, Ingineria sistemelor, Ştiinţe inginereşti aplicate, Matematică şi Informatică, dar sunt deschise şi absolvenţilor altor domenii înrudite.

Toate programele sunt de tip Cercetare şi se desfăşoară pe 4 semestre, ultimul semestru fiind dedicat activităţii de cercetare şi de elaborare a proiectului de disertaţie. În ultimul semestru studenţii au posibilitatea să efectueze un stagiu de practică într-o companie sau un stagiu de cercetare într-una dintre numeroasele universităţi partenere ale facultăţii, în programe bilaterale Erasmus.

Programele de masterat ale facultăţii de Automatică şi Calculatoare formează specialişti cu pregătire superioară pentru învăţământ, ştiinţă şi activităţi economice în domenii de mare actualitate, care vor contribui decisiv la dezvoltarea în România a societăţii informaţionale şi a societăţii cunoaşterii.

Cele 10 programe de masterat din domeniul Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei şi 11 din domeniul Ingineria Sistemelor, oferite în prezent de facultate, au fost acreditate în anul 2011. Ele contribuie atât la formarea unor competenţe profesionale şi transversale generale, cât şi la formarea unor competenţe specifice fiecărui program.

Cercetarea ştiinţifică este o componentă importantă în pregatirea studenţilor masteranzi din Facultatea de Automatică şi Calculatoare. Numărul de ore alocate acestei activităţi reprezintă circa 40% din planul de învăţământ al primelor 3 semestre.

Temele de cercetare sunt realizate de multe ori în parteneriat cu industria, de exemplu cu companii cum ar fi IBM, HP, Microsoft, Cisco, Intel, National Instruments, IXIA, Gameloft, Teamnet, Aquasoft, Freescale, Rockwell Automation, Altran, UTI, IPA.

Studenţii masteranzi din Facultatea de Automatică şi Calculatoare se implică în concursuri şi competiţii profesionale, cum ar fi Freescale Cup, Fotbal Robotic, Eurobot, Robochallenge, Tehnici de interconectare în electronică, dar participă şi la conferinţe şi workshop-uri ştiinţifice naţionale şi internaţionale. Cele mai bune rezultate în cercetarea ştiinţifică a studenţilor masteranzi la Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei sunt publicate în revista dedicată, "Computer Science Master Research" (http://csmr.cs.pub.ro).



Programele de masterat din domeniul Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei

• Arhitecturi Avansate de Calculatoare: sisteme paralele şi distribuite, sisteme cu microprocesoare avansate, prelucrarea digitală a semnalelor, sisteme numerice în structuri VLSI reprogramabile, proiectarea cu circuite FPGA.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite