Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Întâlnire cu „regina ştiinţelor agronomice“ - Horticultura

03 Iunie 2013




Care sunt câştigurile obţinute de USAMV în urma acestui eveniment expoziţional?

Demersul nostru este unul complex, pentru că urmărim atât o serie de obiective ştiinţifice, cât şi o componentă foarte activă de educație şi consultanţă. În cadrul proiectelor de cercetare ştiinţifică desfăşurate de USAMV, încurajăm o abordare pragmatică şi consolidarea relaţiei cu mediul privat. Astfel, suntem deschişi solicitărilor de colaborare şi parteneriat venite din partea companiilor care ne contactează în vederea realizării unor proiecte de cercetare pe teme stabilite în comun, în vederea identificării unor soluţii inovatoare pentru anumite probleme cu care se confruntă respectivele entităţi economice. Pe zona de educație, beneficiile aduse de acest eveniment se concretizează prin oportunităţile pe care le oferim studenţilor noştri şi prin facilitarea contactului cu economia reală, prin care îi ajutăm să înceapă să-şi gândească singuri evoluţia viitoarei cariere, afaceri etc. De altfel, şi parteneriatele încheiate de către universitate au rezultate benefice pentru procesul educaţional. Nu în ultimul rând, trebuie să precizez că evenimentul Zilele Horticulturii Bucureştene contribuie semnificativ la promovarea imaginii Universităţii.

Pentru că aţi amintit de imagine, cât de importantă este pentru Universitate distincţia primită recent din partea Casei Regale a României?


Înalta distincţie „Nihil sine Deo“ ne-a fost acordată din partea Maiestăţii Sale Regele Mihai al României pentru „progresele ştiinţifice şi tehnice impresionante pe care le-a introdus în agricultura şi medicina veterinară a ţării, în ciuda vicisitudinilor vremii. Pentru cercetarea ştiinţifică fundamentală şi aplicată desfăşurată asiduu de-a lungul deceniilor (...) Pentru onorarea reuşitelor cadrelor universitare de renume care s-au succedat la catedrele Universităţii“. Horticultura a avut, are şi va avea un rol important în dezvoltarea economiei româneşti. Şi – chiar dacă, din păcate, a avut enorm de suferit în urma „convulsiilor democratice“ ce au survenit după 1989 – distincţia primită din partea Casei Regale a României demonstrează încă o dată că Horticultura este Regina ştiinţelor agronomice. Pe care atât publicul larg, cât şi specialiştii prezenţi la Zilele Horticulturii Bucureştene au avut ocazia să o vadă în diversele ei forme şi manifestări.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite