Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

HP a deschis un Centru Educaţional şi de Cercetare la Universitatea Politehnica Bucureşti

03 Iunie 2013



Hewlett-Packard România a inaugurat recent în cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti primul Centru Educaţional şi de Cercetare din România care va implementa programul de certificare HP ATA (Accredited Technical Associate).

Scopul principal al noului Centru Educaţional şi de Cercetare HP este de a contribui la dezvoltarea capacităţii Universităţii Politehnica Bucureşti de a pregăti specialişti IT cu înaltă calificare, prin intermediul unor programe educaţionale bazate pe tehnologia şi soluţiile HP. Centrul din Bucureşti este unul dintre cele peste 30 de centre HP deschise de companie în ţări din Europa Centrală şi de Est, precum şi în Orientul Mijlociu. Proiectul este implementat cu ajutorul diviziei dedicate ţărilor cu potenţial de creştere şi al managementului regional al companiei HP. În acest context, Radu Enache, Directorul General HP România, a subliniat faptul că inaugurarea Centrului Educaţional şi de Cercetare se înscrie în abordarea pe care HP o are faţă de România reprezentând o dovadă clară a aprecierii potenţialului ţării noastre.
HP ocupă o poziţie de frunte pe piaţa IT românească, fiind unul dintre principalii investitori şi angajatori prezenţi pe piaţa locală. Ne dorim ca, prin deschiderea acestui Centru Educaţional şi de Cercetare în cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti să avem o poziţie de frunte în domeniul iniţiativelor educaţionale şi de cercetare“, a precizat directorul General HP România.
Wolfgang Wittmer, vicepreşedinte Growth Markets Organization Hewlett-Packard, a evidenţiat şi el importanţa care i se acordă României în cadrul grupului HP, detaliind beneficiile programului complet oferit de către HP Institute, alături de accesul la HP Remote Labs, testele practice şi examenele de certificare. Wolfgang Wittmer a înmânat de altfel şi diplomele primei serii de studenţi certificaţi în tehnologiile HP din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti.
Prezent la eveniment, Dan Nica, ministrul Societăţii Informaţionale, a subliniat aspectul pragmatic al iniţiativei HP din perspectiva potenţialilor beneficiari ai cursurilor şi certificărilor oferite. „Nu trebuie neglijat faptul că HP este unul dintre cei mai mari angajatori de pe piaţa IT din România, cu peste 3.600 de angajaţi, iar prin deschiderea acestui Centru Educaţional şi de Cercetare oferă studenţilor posibilităţi reale de dezvoltare a unei cariere solide“, a declarat ministrul Societăţii Informaţionale.

Patru certificări internaţionale

Centrul Educaţional şi de Cercetare HP facilitează accesul studenţilor şi cadrelor didactice din Universitatea Politehnica Bucureşti la tehnologii moderne, de ultimă oră. „Centrul, prin intermediul programului HP ATA, va pregăti studenţii în patru mari domenii oferind patru certificări HP, recunoscute atât la nivel naţional, cât şi internaţional“, a explicat Nicolae Ţăpuş, vicepreşedintele Senatului Universităţii Politehnica Bucureşti. Specializările care pot fi obţinute prin intermediul programului HP ATA sunt:
- HP ATA Cloud – Proiectarea şi implementarea de soluţii cloud
- HP ATA Connected Devices – Proiectarea şi implementarea soluţiilor de conectare a dispozitivelor multiple
- HP ATA Networks - Proiectarea şi implementarea soluţiilor de reţelistică
- HP ATA Servers and Storage - Proiectarea şi implementarea de servere şi echipamente de stocare.
Vicepreşedintele Senatului Universităţii Politehnica Bucureşti a mai precizat că programele educaţionale oferite de HP vor fi preluate de profesorii din cadrul Universităţii şi vor fi incluse în curricula instituţiei sub formă de cursuri obligatorii şi opţionale, precum şi de laboratoare. De asemenea, programele vor putea fi folosite şi pentru pregătirea profesională a cadrelor didactice în vederea obţinerii unei certificări. Centrul va avea statut pan-universitar, la programele desfăşurate aici având acces studenţi de la toate facultăţile din cadrul Universităţii.


Radu Enache, Director General al Hewlett-Packard: „HP ATA este cel mai nou program de certificare al Hewlett-Packard, dezvoltat în parteneriat cu compania Certiport şi dedicat exclusiv mediului academic, astfel încât să permită studenţilor să-şi planifice şi să-şi dezvolte o carieră solidă în industria IT. Programul le oferă studenţilor un număr semnificativ de cunoştinţe în domeniu, de care vor avea nevoie pentru a identifica şi obţine cele mai bune locuri de muncă.“



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite