Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

ASUS Fonepad a ajuns şi în Romania

03 Iunie 2013



ASUS şi Intel România au organizat recent evenimentul de lansare pe piaţa locală a ASUS Fonepad, o tabletă cu suport 3G pentru voce-date, care se poziţionează ca un concurent direct al produsului similar Google, Nexus 7, beneficiind de avantajul accesibilităţii.
Spre deosebire de nişa phabletelor, Asus Fonepad se poziţionează ca o tabletă cu funcţionalităţi complete de smartphone, suportul 3G pentru voce şi date adresându-se în special utilizatorilor care doresc să aibă mai multă libertate de acţiune şi posibilităţi de comunicare. Utilizarea pentru apeluri telefonice este facilitată de un microfon cu atenuare a zgomotului şi poate fi îmbunătăţită cu ajutorul unei căşti Bluetooth opţionale, iar încorporarea modulului 3G cu HSPA+ permite accesarea rapidă a internetului. „Fonepad răspunde nevoilor actuale de mobilitate şi divertisment. Conectivitatea facilă este principala cerinţă a celor care vor să acceseze de oriunde reţelele sociale şi resursele de divertisment online. Un singur dispozitiv Fonepad este suficient în acest sens“, a sintetizat avantajele tabletei-telefon Anca Rotlein, Country Product Manager ASUS România.

Aportul Intel

Prezenţa oficialilor Intel la eveniment a fost justificată de faptul că produsul celor de la ASUS integrează noul procesor Intel Atom Z2420, care este complet compatibil cu sistemul de operare Android, FonePad rulând sistemul de operare Android 4.1 Jelly Bean. Alegerea procesorului Intel s-a demonstrat o decizie inspirată, cel puţin din perspectiva performanţei şi eficienţei energetice - tableta proclamă o autonomie de până la 9 ore şi poate decoda video 1080p Full HD cu accelerare hardware. Video care se vizionează în condiţii optime pe display-ul HD de 7" (1280x800 pixeli), cu tehnologie IPS şi un unghi de vizualizare de 178 de grade. Ecranul este sensibil simultan în 10 puncte şi graţie rezoluţiei ridicate (1280x800 pixeli) permite redarea unor imagini foarte clare şi îmbunătăţeşte lizibilitatea paginilor web. În plus, Fonepad dispune de o setare dedicată pentru utilizarea în condiţii outdoor, care optimizează imaginea la condiţiile de iluminare exterioară.

Dotări competitive
Asus Fonepad vine cu o memorie flash 16GB, care poate fi extinsă graţie slotului pentru carduri SD până la 32GB şi o cameră frontală de 1.2 megapixeli pentru apelurile video, în timp ce tehnologia audio ASUS SonicMaster cu procesare MaxxAudio 3 de la Waves asigură un sunet clar. La capitolul dotări mai merită menţionate: senzoriGPS cu GLONASS, accelerometru, senzor de proximitate, senzor de lumină ambientală şi busolă electronică.
Dotarea software nu lasă de dorit graţie aplicaţiilor proprietare ASUS: Floating App pentru administrarea aplicaţiilor şi multi-tasking; SuperNote lite pentru recunoaşterea scrisului de mână şi schiţe şi WebStorage Office Online pentru documentele compatibile Microsoft Office. În plus utilizatorii Fonepad primesc gratuit 5GB spaţiu de stocare în ASUS WebStorage pentru sincronizarea şi partajarea datelor cu alte dispozitive.
Per total, Asus Fonepad se anunţă un competitor serios, reuşind să puncteze la design, dotare şi accesibilitate.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite