Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

BenQ aduce soluţiile LED de iluminare stradală şi în România

04 Iunie 2013



BenQ prezintă pe piaţa din România noile soluţii LED de iluminare stradală şi pentru segmentele office şi industrial.
Am prezentat partenerilor noștri din nord-vestul țării și din Serbia noile soluții moderne şi eficiente de iluminat BenQ bazate pe tehnologia LED. Acum oferim o nouă tehnologie dezvoltată de BenQ, optimizată pentru diferite tipuri de activităţi astfel încât să ofere confortul maxim fiecăruit beneficiar. Estimăm ca până la finalul acestui an să derulăm mai multe proiecte care să utilizeze, în total, câteva mii de corpuri de iluminat stradal, industrial şi comercial”, declară Dragoş Salamac, Country Head BenQ pentru România.
Soluţiile de iluminat BenQ bazate pe tehnologia LED corespund normelor şi iniţiativelor Comisiei Europene de a eficientiza la nivelul blocului european consumul de energie electrică, dar şi de a reduce factorii de risc asociaţi becurilor economice de astăzi, ce conţin mercur. Comisia Europeană pregăteşte pentru anul viitor un plan de acţiune pentru înlocuirea becurilor economice.
Lămpile BenQ cu tehnologie LED au o durată de viaţă de 50.000 de ore, ceea ce înseamnă că pot funcţiona până la 17 ani într-un regim de utilizare de opt ore pe zi. Din punctul de vedere al consumului de energie, acestea reduc factura electrică lunară cu până 60%, dar la consumul de energie se adaugă şi reducerea costurilor cu mentenanţa, întrucât dispare necesitatea de a schimba becurile arse.
„Potrivit studiilor facute de specialiştii BenQ, un proiect de înlocuire a 200 de lămpi stradale actuale cu acelaşi număr de becuri BenQ bazate pe tehnologia LED îşi amortizează investiţia într-o perioadă de doi ani şi jumătate, într-un regim de funcţionare de 12 ore pe zi, ceea ce înseamnă că următorii 12 ani, lămpile BenQ sunt transformate în „profit” pentru primăria care alege astfel de soluții. Studiile BenQ arată pentru un astfel de proiect o economie de aproximativ 40.000 de euro pe an, din reducerea costurilor cu energia electrică, dar şi prin dispariţia costurilor de înlocuire a unităţilor care se defectează”, spune Dragoş Salamac.
Portofoliul de soluții de iluminat BenQ dispune și de produse adaptate și optimizate pentru spațiile de birouri - open space, birouri manageriale, spitale, magazine, hoteluri, baruri, restaurante, dar şi pentru spaţii de producţie sau depozite, pentru care BenQ oferă soluții optimizate cu ajutorul unui software de proiectare avansat care ajută la crearea sistemului optim de iluminare. Totodată, sistemele de iluminare BenQ dispun de posibilitatea de a ajusta independent nivelul luminozitaţii exact atât cât este necesar pentru a crea spaţii cu lumină relaxantă pentru ochi, ce îmbunătăţeşte eficienţa şi productivitatea muncii în respectivul spaţiu.
Avantajele noii tehnologii LED BenQ
Soluţiile de iluminat LED BenQ folosesc nanostructuri de carbon pre-acoperite, astfel încât să asigure o difuziune optimă a temperaturii, a intensităţii luminoase, dar şi uniformitatea luminii. Produsele de iluminare BenQ au un factor de putere foarte ridicat, de peste 90%, având un raport al eficienţei de 90lumeni/W, comparativ cu alte tehnologii la care acest factor este şi sub 20lumeni/W (raportul între lumina dată de corpul de iluminat şi puterea consumată de acesta). De exemplu, costul curentului consumat pentru o lună de utilizare a unui corp de iluminat LED BenQ folosit zi de zi, 30 zile, 10 ore pe zi, este sub 1 leu.
Din perspectiva utilizatorului, BenQ echilibrează performanţa specificaţiilor tehnice cu frumuseţea designului. Produsele de iluminat BenQ bazate pe tehnolgia LED au fost dezvoltate în cadrul Centrului de Design Profesional al grupului, obţinând recunoaşterea prin distincţiile primite de la instituţii prestigioase de design, precum: IF , Red Dot, Good Design şi Industrial Design Excellence Awards.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite