Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Gartner a lansat în România raportul Turbocharging the CIO with Software Tools

04 Iunie 2013



În cadrul programului Gartner Executive Briefing ieri s-au reunit la Bucureşti peste patruzeci de CIO și directori IT reprezentând cele mai mari companii din România, cu prilejul evenimentului de lansare în România a raportului Turbocharging the CIO with Software Tools. În deschiderea evenimentului, Diana Enache, Country Senior Account Manager, a prezentat pe scurt viziunea Gartner în România și atenția pe care o acordă Gartner inovației.
Raportul prezentat de analistul Gartner, Ansgar Schulte, a evidenţiat aspecte definitorii care ajută în organizarea și prioritizarea activităţii unui CIO pe baza unui număr larg de intrumente disponibile. Scopul raportului Turbocharging the CIO with Software Tool este de a răspunde liderilor IT la întrebări precum: care sunt disciplinele critice de leadership ale CIO, ce instrumente software există pentru a crește performanțele directorilor IT în aceste discipline, cum ar putea liderii IT să obțină maximul de valoare cu aceste instrumente. Cele cinci discipline delimitate de Gartner ca fiind critice sunt: setarea direcţiilor potrivite, construirea de capabilităţi şi managementul relaţiilor, planificarea şi execuţia, comunicarea corespunzătoare a valorii de business pe care o aduce IT-ul, asigurarea nivelul optim de productivitate personală. Abordarea acestor discipline a fost însoţită de studii de caz ca exemple de punere în practică și eficacitate a acestora.
În pregătirea digitalizării afacerii și extinderea rolului de leadership, CIO are nevoie în primul rând de un bun management al timpul pentru a avea capacitatea de a lua decizii rapid, mult mai bine informate și cu încredere. Instrumentele software vin să-i susțină pe directorii IT în activităţile de leadership luând în considerare cele cinci discipline importante. O gamă de instrumente care solicită diferite eforturi de implementare sunt acum disponibile, dar nici un instrument folosit separat nu poate schimba radical lucrurile. Când faci o selecție atentă bazată pe oportunitatea oferită de valoare, ai în vedere constrângerile de resurse și contextul de business, iar apoi integrezi prudent instrumentele software. Toate acestea pot îmbunătăți semnificativ impactul activităţii de CIO”, a declarat Ansgar Schulte, director de cercetare Gartner CIO Research.
Alături de Ansgar și de echipa Gartner locală, în cadrul evenimentului au susţinut prezentări liderii IT: Marcel Chiriac, Group CIO Rompetrol și Marian Simion, CIO Transfond, discuțiile fiind moderate de Felix Enescu, Executive Partner Gartner România.
La eveniment au participat reprezentanti ai celor mai prestigioase companii din România active în domeniile: telecom, energie, financiar-bancar, oil & gas, manufacturing, retail, IT&C ș.a., evenimentul fiind susținut de parteneriatul cu CIO Council. Organizator al evenimentului este KPC Group, reprezentant Gartner în România, Republica Cehă și Slovacia.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite