Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Cluj IT Cluster continuă promovarea externă a competenţelor IT locale

04 Iunie 2013



Membrii Cluj IT Cluster, cluster IT la nivel naţional, s-au întâlnit recent cu oameni de afaceri din regiunea Quebec, ca parte a misiunii comerciale a delegaţiei canadiene în România, obiectivul principal al vizitei fiind promovarea externă a clusterului şi a competenţelor firmelor de IT membre în cluster şi identificarea de proiecte cu parteneri comerciali în Canada.
Printre membrii participanţi la întâlnire din partea delegaţiei canadiene au fost reprezentanţi ai opt firme din industria IT&C şi nu numai, însoţiţi de un reprezentant al Guvernului din Quebec.
Întâlnirea a făcut posibilă cunoaşterea domeniilor specifice de activitate atât a firmelor canadiene cât şi a firmelor din cadrul Cluj IT Cluster şi a facilitat stabilirea unor relaţii de colaborare viitoare între acestea. Acţiunea face parte din strategia clusterului de a promova pe plan extern competenţele de IT prezente la Cluj-Napoca, iar astfel de întâlniri, cu reprezentanţi străini ai mediului de afaceri, vor fi organizate frecvent”, a declarat Andrei Kelemen, Directorul Executiv al Cluj IT Cluster.
Reuniunea dintre membrii Cluj IT Cluster şi delegaţia canadiană a avut loc la sediul Universităţii Tehnice Cluj-Napoca, printre principalele subiecte de discuţie numărându-se identificarea unor noi parteneri comerciali, identificarea unor distribuitori sau reprezentanţi de vânzări, evaluarea potenţialului pieţei canadiene, precum şi consolidarea parteneriatelor existente.
Industria ICT din Quebec este unul din pilonii creşterii economice din regiunea noastră şi angajează peste 170.000 de oameni în peste 7.300 de firme. Expertiza industriei ICT din Quebec este deja recunoscută pe plan mondial. Avem companii dinamice în telecomunicaţii, în servicii IT şi dezvoltare de software, în domeniul digitial, în microelectronică şi fotonică. Suntem, evident, interesaţi de extinderea colaborărilor, a parteneriatelor şi oportunităţilor de afaceri cu firme din România, în special pe zona de IT, motiv pentru care am şi venit la Cluj”, a declarat conducătorul delegaţiei canadiene, Anis Ouanes, Directorul Oficiului pentru Europa Centrală şi de Est din cadrul ministerului canadian de relaţii internaţionale, al francofoniei şi comerţului exterior.
În prezent, Cluj-Napoca este centrul de IT din Romania cu cel mai mare volum de exporturi de servicii IT, principalele pieţe externe fiind Statele Unite, Germania, Marea Britanie, Canada, dar şi state precum Austria, Franţa, Elveţia, Ţările Scandinave, Japonia, China sau Coreea de Sud, iar până în 2017, Cluj IT Cluster urmăreşte să devină unul dintre cei mai credibili furnizori din Europa de Est.
Extinderea prezenţei pe pieţele internaţionale, prin creşterea competitivităţii şi prin produse şi servicii inovatoare, este unul dintre principalele obiective ale Cluj IT Cluster. În acest sens, suntem foarte activi în promovarea capabilităţilor membrilor şi în urmărirea şi generarea de proiecte internaţionale”, a încheiat Alexandru Tulai, Preşedintele Cluj IT Cluster, prezent la eveniment.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite