Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Concurenţă acerbă pentru stagiile de practică la Intel Romania Software Development Center: peste 30 de studenți pe loc

05 Iunie 2013



Intel Romania Software Development Center, centrul de cercetare și dezvoltare software deschis de Intel la București în 2010, a înregistrat un număr de 817 aplicații (CV-uri) de la 313 studenți în campania de recrutare de stagiari pentru perioada verii, depășind astfel estimările inițiale ale reprezentanților companiei. Programul de stagii de vară, numit Intel Summer Experience, urmărește să le ofere studenților posibilitatea de a cunoaște „din interior” echipele Intel Software din Romania.
Unul din patru studenți înregistrați la ediția a IX-a a programului “Stagii pe bune” s-a înscris și pentru internshipurile oferite de Intel Romania Software Development Center. Concurența a fost, astfel, de peste 30 de studenți pe loc. Dincolo însă de numărul mare de tineri interesați să își facă practica de vară la Intel, am fost impresionați de calitatea CV-urilor primite și de portofoliile de proiecte prezentate de aceștia. Pentru noi, succesul campaniei este o confirmare a renumelui de care se bucură Intel Romania Software Development Center, renume care ne-a ajutat să ne atingem obiectivul de a atrage cei mai talentați și motivați studenți ai facultăților tehnice”, declară Monica Ene-Pietroșanu, Country Manager Intel Romania Software Development Center.
Cele mai multe aplicații au vizat pozițiile de internship deschise în cadrul Developer Products Division (134 de aplicații), urmate de stagiile de internship de dezvoltare pe Android (113) și Yocto (80). Cei mai mulți dintre studenții care au aplicat provin de la facultățile de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității „Politehnica” din București, respectiv Matematică - Informatică din cadrul Universității București.
Stagiile de practică reprezintă o excelentă oportunitate pentru studenți de a pune în aplicare cunoștințele acumulate în cursul anului și de a descoperi în ce direcție doresc să își orienteze cariera, lucrând la proiecte reale și familiarizându-se cu modul de lucru specific companiilor. În plus, dobândesc o experiență variată, ceea ce le crește șansa de a obține postul dorit la finalizarea studiilor”, a mai declarat Monica Ene-Pietroșanu.
Ulterior campaniei de recrutare, a avut loc o perioadă de selecție a candidaților, iar la jumatatea lunii mai Intel a anunțat rezultatele finale. Studenții selectați vor începe practica de pe 17 iunie a.c. Stagiul este remunerat de Intel și se derulează timp de trei luni, pe durata vacanței de vară. Pe perioada practicii, studenții vor avea alături un mentor care să îi ghideze în procesul de învățare și dezvoltare a unui proiect software pe platforme Intel. Ei vor participa, de asemenea, la cursuri de dezvoltare personală, ateliere de lucru, activități practice și de teambuilding.
Pe lângă stagiile de vară, ce se vor desfășura anual în cadrul programului Intel Summer Experience, Intel Software Development Center derulează și un program de internshipuri pe perioade mai îndelungate – de șase luni/un an – pentru studenții din ani terminali, masteranzi și doctoranzi.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite