Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Fundația Star Storage susţine olimpicii români în finala INESPO 2013

05 Iunie 2013



Bucureşti, 3 iunie 2013. Fundația Star Storage, prin Programul „Cred în România” susține un grup de olimpici români să participe în marea finală a Olimpiadei Internaţionale a Proiectelor Mediului Ştiințific INESPO 2013 de la Middelburg din Olanda. Această olimpiadă se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani, pe plan european fiind cea mai mare olimpiadă cu participare internațională. La ediția de anul acesta a Olimpiadei Internaţionale a Proiectelor Mediului Ştiințific INESPO de la Middelburg din Olanda se întrec 46 de țări în proiecte știintifice de cercetare “green” în domeniul dezvoltării durabile.
Inițiativa Fundației Star Storage de a susține participarea echipei care va reprezenta România în marea finală INESPO face parte din Programul „Cred în România” al Fundației, care are următoarele obiective: schimbarea mentalității cu privire la susţinerea, promovarea şi dezvoltarea românilor de valoare; descoperirea, încurajarea, aprecierea, susținerea, promovarea şi dezvoltarea românilor excepţionali; investirea în românii de valoare şi deschiderea de oportunităţi pentru aceştia.
Echipa care reprezintă România în marea finală a Olimpiadei Internaţionale a Proiectelor Mediului Ştiințific INESPO a participat cu un proiect de cercetare care s-a desfășurat pe o perioadă de un an, calificându-se în primele 200 de proiecte selectate, în urma unei selecții internaționale. Această echipă este formată din autorii proiectului Alexandru Glontaru și Ștefan Iov – elevi olimpici de clasa a X-a ai Colegiului Naţional de Informatică Tudor Vianu, coordonatorul proiectului Mircea Ignat – cercetător de la ICPE-CA și supervizorul proiectului Simona Vasilescu – profesor de biologie la Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu. Proiectul cu care s-au calificat elevii se numește “The spider is changing the game in the adhesives industry” și este un proiect de cercetare a adezivului conținut în pânza păianjenilor de gradină, a posibilităților de producere industrială a acestuia și despre câteva posibile aplicații practice. Finala are loc în perioada 2 - 6 iunie în Olanda la Middelburg, fiecare echipă susținându-și proiectul în cadrul unei expoziții cu public și având la dispoziție propriul stand de prezentare.
“Felicitări echipei care reprezintă România în finala Olimpiadei Internaţionale a Proiectelor Mediului Ştiințific INESPO pentru toată munca lor și pentru că au ajuns aici. Această perfomanță extraordinară este onorantă pentru fiecare român. Ne bucurăm foarte mult pentru că am putut să-i ajutăm pe acești elevi cercetători să ajungă să reprezinte România în finala acestei olimpiade internaționale. Despre astfel de tineri vrem să aflăm mult mai des, mai ales în media, pentru că ei merită și este nevoie ca aceștia să fie promovați și încurajați. Tineri ca ei trebuie să reprezinte și să fie recunoscuți ca modele pentru că numai așa putem produce schimbări reale pozitive în rândul tinerei generații, acesta fiind doar un obiectiv pe care ni l-am propus prin desfășurarea Programului „Cred în România”. Îi invităm pe toți cei care doresc să ni se alăture în realizarea obiectivelor acestui minunat program să o facă pentru că merită și avem nevoie de orice fel de ajutor. Fundația Star Storage va continua să susțină tineri români capabili de performanță și de a face România cunoscută pentru astfel de rezultate excepționale. Mult succes în continuare acestor elevi!”, a declarat Cătălin Păunescu, Președinte Fundația Star Storage & Managing Director Star Storage.
Mulțumim Fundației Star Storage pentru că ne-a dat aripi și ne-a ajutat să ajungem aici. Vrem să-i facem pe toți românii să fie mândri de noi acum și în viitor, pentru că vom continua să participăm la astfel de concursuri.”, a declarat Dr. Ing. Mircea Ignat, ICPE-CA.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite