Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Trend Micro, lider pe piaţa furnizorilor de soluții de content security

05 Iunie 2013



Cel mai recent studiu realizat de compania de cercetare Canalys in domeniul securitații IT arata ca Trend Micro isi menține poziția numarul unu in topul furnizorilor de soluții de tip content security pentru companiile de dimensiuni mici, prin intermediul soluțiilor sale Trend Micro Worry-Free Business Security.
"Dorim sa mulțumim clienților nostri pentru increderea pe care o au, an de an, in capacitatea Trend Micro de a le proteja cel mai bine afacerile la expunerea in mediul online. Dorim sa mulțumim, de asemenea, tuturor partenerilor nostri din intreaga lume pentru sprijinul pe care il acorda necontenit Trend Micro pentru a ramane in continuare liderul pieței de content security", spune Magi Diego, SMB marketing director la Trend Micro. "Potrivit studiului Canalys, tot mai multe companii mici si parteneri de distribuție au incredere in Trend Micro in ceea ce priveste asigurarea securitații in mediul online si pentru acest lucru trebuie sa mulțumim distribuitorilor nostri", completeaza oficialul.
Studiul efectuat de Canalys subliniaza tendințele pieței de content security in segmentul companiilor mici. Potrivit acestuia, in 2012, firmele de mai mici dimensiuni (cu pana la 100 de angajați) au contribuit cu 28,4% din totalul investițiilor in content security, piața care s-a ridicat in 2012 la 2,3 miliarde de dolari. Potrivit studiului, aceasta reprexinta o crestere cu 5,4% fața de 2011. Canalys estimeaza ca piața va creste cu o rata anuala medie de 7,4% intre 2012 si 2016. Potrivit aceluiasi studiu, piața urmeaza sa atinga valoarea de 2,5 miliarde de dolari pana la finalul acestui an, in crestere cu 10,4% in 2012 fața de 2011.
In paralel, studiul arata ca multe companii de mici dimensiuni se confrunta cu provocari tot mai mari pe partea de securitate IT, mai ales de cand tendința angajaților de a-si aduce la serviciu propriile dispozitive mobile se manifesta tot mai frecvent. Totodata, utilizarea rețelelor sociale si adoptarea serviciilor si tehnologiilor cloud continua sa creasca. Proprietarii de companii au devenit totodata tot mai constienți de faptul ca au nevoie de protecție extinsa pentru afacerilor lor, care sa acopere multiple echipamente inclusiv mobile.
Intr-un sondaj recent efectuat de Trend Micro pe LinkedIn, 62% dintre companiile de mici dimensiuni au raportat ca sunt ingrijorate referitor la prezența datelor comapniei pe telefoanele mobile si tabletele angajaților. In acelasi timp, Trend Micro a descoperit ca numai 20% dintre dispozitivele cu sistem de operare Android au aplicații de securitate instalate¹. Mai mult, numarul cazurilor ajunse in justiție in care IMM-urile au raportat pierderi de sute de mii de dolari in urma unor furturi cibernetice a crescut. Conform estimarilor, infractorii cibernetici au furat din conturile IMM-urilor americane si europene un miliard de dolari intr-un singur an².
"Am inregistrat o cerere mai mare pentru soluții de securitate in ultimul an. Totusi, in acelasi timp, multe companii mai au inca unele constrangeri bugetare din cauza condițiilor macroeconomice. Furnizorii de soluții precum Trend Micro le ofera soluții adaptate nevoilor si bugetelor lor, cu funcționalitați sporite si la prețuri competitive", spune Nushin Vaiani, analist la Canalys.
Trend Micro isi propune sa soluționeze problemele de securitate ale acestor companii cu ajutorul Trend Micro Worry-Free Business Security – soluții usor de utilizat si de bugetat, special gandite pentru companiile mici. Aceste produse ofera securitate la cel mai inalt grad cu management facil si cu cerințe reduse in ce priveste resursele pe care trebuie sa le aloce compania, permițand companiilor sa se focalizeze pe derularea activitaților de zi cu zi, in loc sa aloce mult timp si efort pentru secuirtate.
Soluțiile din suita Trend Micro Worry-Free Business Security sunt:
•Inteligente – oprind proactiv amenințarile inainte ca acestea sa ajunga in rețeaua companiei.
•Simple – nu este necesara experiența in IT pentru a le utiliza, companiile putand sa se concenteze pe business si nu pe alocarea de resurse suplimentare pentru asigurarea securitații.
•Potrivite perfect pentru nevoile si specificul activitații companiilor mici, oferind atat varianta on-premises cat si in cloud.
Companiile de dimensiuni mici pot alege intre Trend Micro Worry-Free Business Security Standard, Worry-Free Business Security Advanced si Worry-Free Business Security Services pentru a se proteja de virusi, amenințari online, hackeri si alți infractori cibernetici, furt de date, link-uri periculoase si spam. Produsele Trend Micro dedicate companiilor mici au la baza infrastructura Trend Micro Smart Protection Network, bazata pe tehnologii cloud, care colecteaza informații si identifica amenințarile informatice foarte rapid si cu mare acuratețe de peste tot din lume, furnizand protecție instantanee acolo unde este nevoie.

Note:
Canalys defineste piața de content security ca incluzand urmatoarele categorii de produse: anti-malware, DLP, inscriptare, securitatea mesajelor si securitate in fața amenințarilor web.
¹
http://about-threats.trendmicro.com/smb-primers/bring-your-own-device-trend-or-threat/#/4/
² http://www.trendmicro.com/cloud-content/us/pdfs/security-intelligence/white-papers/sb_5-reasons-why-small-business-lose-critical-data.pdf



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite