Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Logicom IT Distribuție anunţă o creştere de 12% a cifreri de afaceri

06 Iunie 2013



Logicom IT, unul dintre cei mai importanți distribuitori de IT pe piața din România, anunță o creștere cu 12% a cifrei de afaceri, până la 7 milioane de euro, cifră înregistrată la finele anului 2012. Creșterea de două cifre a volumului de afaceri, este o performanță înregistrată de companie pentru prima dată de la deschiderea operațiunilor în România, în anul 2007.
În 2012 Logicom IT și-a consolidat poziția de leader pe piața de distribuție de Cisco şi am adăugat branduri noi în portofoliu, precum Microsoft, atât partea de OEM și Retail, cât și licențierea de volum, APC și Jabra. Ȋn plus, am căpătat vizibilitate în zona de componente de calculator oferind branduri ca Intel, Kingston și MSI. Focusul mai mare pe vânzări și creșterea resurselor până la dublarea forței de vânzări au condus la o creștere cu 18% a numărului de clienți față de 2011. Trendul ascendent se confirmă și în acest prim semestru din 2013 în care am înregistrat deja o creștere cu peste 20% a numărului de clienți față de primul semestru al 2012. Creşterea cifrei de afaceri este, de asemenea, evidentă in primul semestru al lui 2013 şi suntem foarte optimişti că vom reuşi să susţinem această tendinţă până la finalul acestui an” declară Ciprian Pîrv, Director General Logicom IT Distribuție.
Logicom IT Distribuție este un membru al grupului de companii Logicom Public, listat pe piața principală a Bursei de Valori din Cipru. Pentru grupul internațional Logicom, rezultatele auditate pentru 2012 indică un bilanţ foarte solid şi lichid, având active totale în valoare de 210 milioane EUR, lichidităţile disponibile fiind situate la 32 milioane EUR, iar capitaluri proprii la 55 millioane EUR. Cifra de afaceri la finele lui 2012 s-a situat la un nivel similar celui înregistrat în 2011, respectiv 459 milioane EUR, în timp ce profitul din operațiuni a indicat o creștere de 32% comparativ cu 2011, de până la €9.575K. Profitul după taxe, înainte de cheltuielile extraordinare, a crescut până la 42% comparativ cu 2011 şi s-au inregistrat 4.96 milioane euro, iar după cheltuielile extraordinare a scăzut cu 12% la valoarea de 2.96 milioane EUR.
Ȋn 2012, Logicom Grecia, subsidiară a Grupului Logicom, cu o cifră de afaceri anuală de 80 de milioane de euro, a preîntâmpinat evoluția descendentă, generalizată, din ţară, prin măsuri proactive de eficientizare a operațiunii, ce au condus la obținerea unui profit record la finalul lui 2012. Drept urmare, Logicom Grecia este în momentul de fata, cel de-al doilea distribuitor de tehnologie din Grecia, din punct de vedere al profitabilităţii si al cifrei de afaceri.
Strategia Logicom IT, in linie cu cea a grupului, este concentrată pe creşterea portofoliului companiei cu branduri noi cu valoare adăugată mare şi oferte competitive în zona de data center şi cloud. Pentru susţinerea acestor initiative, Logicom IT investeşte în zona resurselor de vânzare prefesioniste şi în dezvoltarea distribuţiei regionale, poziţionându-se în continuare ca trusted adviser pentru clienţii săi și partener strategic și susținător al creșterii companiilor partenere.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite