Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Mobile >> Stiri si comunicate

Plata automata a rovinietei din Ungaria direct prin TrackGPS

25 Iunie 2013Din 1 iulie 2013 TrackGPS va asigura plata automata a taxelor de drum din Ungaria direct prin aplicatie. AROBS a semnat oficial parteneriatul cu AAK, compania de autostrazi din Ungaria, iar aplicatia TrackGPS devine astfel colector recunoscut legal a taxei de drum pentru vehiculele monitorizate prin GPS care tranziteaza aceasta tara.

„Suntem pregatiti sa colectam taxele de drum ale clientilor monitorizati care traverseaza Ungaria. Echipamentele TRK sunt omologate si autorizate de catre AAK si aplicatia software de monitorizare este pregatita sa fie conectata la sistemul oficial HU-GO. Asteptam doar informarea de la AAK cu privire la modalitatea de inregistrare pe site-ul lor a companiilor care doresc plata automata a taxelor de drum direct prin TrackGPS”, a declarat Voicu Oprean, CEO AROBS.
In plus, clientii care deja detin echipamente de monitorizare TRK nu vor trebui sa-si achizitioneze alte dispozitive. „Este suficient un update de soft pentru echipamente dupa ce sistemul de colectare HU-GO va fi functional. Practic costurile pentru clienti sunt zero, vor trebui sa plateasca doar taxa efectiva de drum”, mai spune Voicu Oprean.

Taxa de drum introdusa de autoritatile din Ungaria pentru cei 5.613 km de autostrada taxabila va fi diferentiata in functie de numarul de km parcursi. Valoarea taxei va depinde de portiunea de drum parcursa (km), categoria JDB a masinii (J2, J3 sau J4) si norma de poluare. Aceasta taxa va fi colectata doar pentru vehiculele de peste 3,5 t care tranziteaza Ungaria, prin intermediul sistemului oficial HU-GO.

Aplicatia de monitorizarea a parcurilor auto TrackGPS este liderul pietei din Romania monitorizand peste 25.000 masini de la 1.600 de clienti din Romania, Ungaria si Republica Moldova.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite