Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Un INSERT național va apropia oferta educațională de piața muncii

27 Iunie 2013




Cum funcţionează platforma

Platforma www.joburi-absolventi.edu.ro creată de MEN oferă posibilitatea interconectării într-un spaţiu virtual unic a absolvenţilor, cadrelor didactice din universităţi, personalului specializat din MEN pe de o parte, şi a companiilor interesate să ofere locuri de muncă pentru tineri absolvenţi, pe de altă parte.

„Proiectul a avut ca scop crearea unui sistem prin intermediul căruia universităţile partenere să poată cunoaşte traseul studenţilor lor, după absolvire, respectiv să aibă informaţii de la studenţi despre modul în care piaţa muncii validează competenţele dobândite de aceştia pe parcursul studiilor. Mecanismul este util în cadrul universităţilor, ajutându-le să-şi gestioneze în mod eficient cifra de şcolarizare, opţiunile pentru diferitele curricule etc.“, a explicat Speranţa Pîrciog, director ştiinţific în cadrul Institutului de Cercetare Ştiinţifică în Domeniul Muncii şi Protecţiei Sociale.

Platforma permite culegerea datelor necesare monitorizării inserţiei pe piaţa muncii, prin completarea chestionarului de către alumni, fapt ce va permite elaborarea de rapoarte cu privire la inserţia absolvenţilor, atât la nivel de universitate, cât şi la nivelul MEN.

Evenimentul găzduit de Universitatea Politehnica Bucureşti a fost primul din cele opt evenimente ale caravanei ce va ajunge în principalele centre universitare din ţară, în cadrul activităţii de informare şi promovare din proiectul Managementul corelării sistemului de învăţământ cu piaţa muncii. Acesta este implementat de MEN în parteneriat cu Institutul Naţional de Cercetare în domeniul Muncii şi Protecţiei Sociale, Centrul Naţional de Pregătire în Statistică şi OSB Consulting GmbH, finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite