Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Proiecte ANCPI în sprijinul administrației publice

27 Iunie 2013




Grupul țintă al proiectului este reprezentat de 3.180 de autorități ale administrației publice locale. Registrul va genera efecte imediate precum:
• practici unitare în atribuirea adreselor
• evidență grafică unică a adresei
• acces facil la aceeași informație
• eliminarea costurilor inutile suportate atât de cetățean, cât și de instituții
• certitudinea destinației pentru intervențiile rapide (pompieri, poliție)
• alinierea la practicile europene.

Proiectul TARRO

Reprezentarea grafică a tarlalelor în care au fost emise titluri de proprietate în România sau proiectul TARRO a fost iniţiat de ANCPI în 2011, scopul proiectului constând în reprezentarea grafică a tarlalelor în fiecare UAT, prin identificarea limitelor cadastrale naturale şi artificiale şi integrarea datelor referitoare la aplicarea legilor fondului funciar existente la Oficiile de Cadastru şi Publicitate Imobiliară judeţene (OCPI).

Obiectivele proiectului sunt: definirea entităţilor grafice la nivel de UAT (sectoare cadastrale, tarlale) şi a atributelor componente (identificator tarla CNGCFT, identificator tarla OCPI, identificator tarla DDATP, suprafaţă tarla din GIS, suprafaţă tarla din DDATP) și completarea, corectarea, validarea la nivelul OCPI a atributelor corespondente.

Sistem de plată online

Din dorința de a îmbunătăţi serviciile publice oferite, ANCPI a demarat realizarea unui sistem de comerţ electronic pentru serviciile şi produsele furnizate de instituţie. Sistemul va permite creşterea accesului la informaţii, creşterea productivităţii individuale a angajaţilor, diminuarea costurilor operaţionale, îmbunătăţirea procesului de luare a deciziilor, creşterea transparenţei în procesul de utilizare a banilor publici, reducerea corupţiei rezultată din încasarea directă a contravalorii serviciilor, optimizarea operaţiunilor interne, precum şi creşterea performanţelor instituţionale.

Grupul ţintă al proiectului este format din ANCPI și instituțiile subordonate, notari, bănci, autorităţi ale administraţiei publice centrale şi locale, executori judecătoreşti, avocaţi, alte persoane juridice, cetăţeni.

Geo-portalul INSPIRE al României

ANCPI a demarat realizarea Geo-portalului INSPIRE al României în 2010. Acesta asigură accesul la metadatele, seturile şi serviciile de date spaţiale deţinute de membrii Consiliului Infrastructurii Naţionale pentru Informaţii Spaţiale (INIS), poate fi accesat la adresa: http://geoportal.ancpi.ro/geoportal şi este conectat la geo-portalul european.

În România, un număr redus de instituţii şi autorităţi publice oferă servicii de vizualizare şi descărcare a datelor spaţiale care să fie deschise şi publicului.

În prezent se pot descoperi metadatele pentru seturile de date deținute de ANCPI, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Ministerul Mediului și Pădurilor, Ministerul Apărării Naționale prin Direcția Topografică Militară, Institutul Național de Statistică, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Aceste metadate se pot descoperi și prin serviciul de căutare al geo-portalului european.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite