Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Women on the move: provocări noi pentru IT-ul românesc feminin

27 Iunie 2013



În primăvara lui 2011, revista Market Watch lansa suplimentul Femei în tehnologie, dedicat doamnelor din IT&C-ul românesc care au înfiinţat afaceri de succes sau au contribuit substanţial la creşterea unor importante companii din sectorul IT&C din România. De atunci, carierele unora dintre femeile de succes prezentate în paginile revistei noastre au cunoscut schimbări importante de macaz.



Numele Ralucăi Komartin se leagă, în primul rând de LLP Dynamics România. A început ca și consultant în domeniul ERP, apoi, timp de aproximativ 7 ani, a crescut odată cu echipa LLP: senior consultant, principal consultant și coordonator de echipă. Din poziția de managing director al companiei, Raluca Komartin decide în septembrie 2011 să facă o schimbare și intră în rândurile echipei SIVECO România, ca Business Director Oracle Applications Line. Un an mai târziu, părăsește compania, în prezent lucrând ca project manager și consultant. De altfel, în 2011 ne declara: „Una din cele mai frumoase perioade din viața mea în ceea ce privește cariera a fost cea în care am lucrat ca și consultant și project manager. Atunci am avut, cred, cele mai multe satisfacții profesionale – care s-au concretizat în succesul proiectelor pe care le-am implementat.”



Monica Ene-Pietroşanu s-a alăturat echipei Intel în luna iulie 2011, în calitate de Country Manager al Centrului de Dezvoltare Software de la Bucureşti.Responsabilităţile sale la Intel constau în supravegherea activităţilor centrului, identificarea unor noi oportunităţi de business, precum şi dezvoltarea relaţiei cu cei mai importanţi jucători din industria IT.În România, Intel a iniţiat o serie de acţiuni menite să încurajeze fetele să se apropie de domeniul IT, în special de la lansarea în 2010 a Intel Romania Software Development Center. În cadrul acestor activităţi au fost organizate tururi ale biroului Intel, vizite în laboratoarele de R&D, iar participantele au avut ocazia unor discuţii directe cu inginerii asupra proiectelor şi activităţii lor de zi de zi.
Anterior postului la Intel, Monica a lucrat pentru 8 ani la Microsoft, în Statele Unite ale Americii, unde a condus diferite echipe de R&D în grupul de dezvoltare pentru sistemul de operare Windows și din 2005, timp de 5 ani, a fost site manager-ul Centrului de Suport Tehnic Global al Microsoft.



Andreea Mărăşescu s-a aflat la cârma Genesys Systems timp de doi ani (2010-2012), având o experienţă de peste 14 ani în domeniul IT&C. Traseul ei profesional include poziţii de top în companii precum Microsoft România, unde în calitate de Specialist Team Unit Lead a coordonat echipa de Presales, având ca rol principal poziţionarea şi vânzarea soluţiilor Microsoft în conturile-cheie din România.

În vara anului trecut, a acceptat poziția de Business Unit Manager în cadrul companiei Crescendo, fiind responsabilă cu dezvoltarea liniei CRM a companiei.



Experiența de peste 14 ani a Daniei Șelaru în piața IT&C din România, atât în cadrul unor companii locale (ProVision, GeCAD), cât și multinaționale (IBM România), a propulsat-o la începutul anului trecut în funcția de Strategic Accounts Sales Director în cadrul Romtelecom.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite