Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

Ericsson implementează o rețea 4G/LTE în Islanda

02 Iulie 2013



Síminn (Iceland Telecom) a încheiat un parteneriat strategic pe 5 ani cu Ericsson pentru a-și actualiza rețelele 3G și pentru a pregăti implementarea rețelei 4G/LTE în Islanda. Cu ajutorul acestui parteneriat, abonații vor beneficia de viteze de transfer mai mari și o performanță îmbunătățită a rețelei.
Ericsson va furniza atât echipament pentru optimizarea rețelelor 2G/3G și implementarea rețelei 4G, cât și întreaga rețea nucleu. De asemenea, Ericsson va actualiza orice software relevant pentru rețele și va livra o gamă largă de servicii profesionale, de la management de proiect, integrarea sistemelor la service și suport. Implementarea rețelei 4G/LTE este planificată pentru toamna acestui an.
Motivul pentru care ne optimizăm conexiunile 3G, în ciuda dezvoltării tehnologiei 4G, este faptul că nu toți abonații dețin smartphone-uri sau calculatoare care să susțină 4G. Doar o mică parte din telefoanele care folosesc rețele noastre sunt smartphone-uri. Astfel, dorim să ne îmbunătățim serviciile fără a ne forța consumatorii să investească în dispozitive scumpe, dar, în același timp, să beneficieze de viteze mari de transfer de date”, a declarat Sævar Freyr Thráinsson, CEO Síminn. „Síminn va implementa și o rețea 4G pentru persoanele care sunt foarte active și care își doresc o conexiune impecabilă pentru telefoanele, tabletele și laptorile lor în toată țara”, a mai adăugat Sævar Freyr Thráinsson.
Prin acest parteneriat ne vom consolida relația strategică de business pe care o avem cu Síminn și ne bucurăm că ne-au încredințat implementarea unei rețele mobile de nouă generație pe întreg teritoriul Islandei, astfel încât abonații lor să se bucure de servicii de cea mai bună calitate”, a afirmat Ann Emilson, Vice President CU Nordic & Baltic operators, Ericsson. „Cu o experiență vastă la nivel global în materie de LTE, Ericsson va ajuta Síminn să facă față cererii în creștere pentru broadband mobil în Islanda”, a mai menționat Ann Emilson.
Ericsson este lider de piață la nivel global în materie de rețele comerciale de broadband mobil, având parteneriate pentru mai bine de jumătate din operatorii de telecom din lume.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite