Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Evenimente >> Stiri si comunicate

Oracle a lansat prima baza de date conceputa pentru Cloud

03 Iulie 2013



Oracle Database 12c este o soluţie pentru baze de date de ultimă generaţie si ofera o nouă arhitectură multi-client construita pe o platformă de administrare a datelor rapidă, scalabilă, stabilă şi sigură. Conectarea la Cloud prin intermediul Oracle Database 12c le permite clienţilor să-şi îmbunătăţească performanţa şi calitatea aplicaţiilor, să economisească timp cu administrarea datelor şi le oferă o arhitectură de maximă disponibilitate, prin operarea a sute de baze de date simultan.


Oracle Database 12c este proiectată în paralel cu serverele Oracle SPARC T5, deţinătoare ale unor recorduri mondiale.
Oracle Database 12c abordează cele mai mari provocări ale clienţilor care îşi consolidează în cloud bazele de date private, oferind o eficienţă mult îmbunătăţită şi costuri mai mici de administrare, simultan cu menţinerea autonomiei bazelor de date distincte.


Oracle Multitenant este o nouă caracteristică a Oracle Database 12c, care îi permite fiecărei baze de date instalate în noua arhitectură multi-client să arate şi să funcţioneze exact ca o bază de date Oracle obişnuită; astfel, aplicaţiile existente pot rula fără nici o modificare.
Datorită faptului că suportă mai mulţi clienţi la nivelul bazei de date şi nu la nivelul aplicaţiei, Oracle Multitenant permite ca toate aplicaţiile furnizorilor independenţi de software care rulează baza de date Oracle să fie pregătite pentru SaaS.


Arhitectura multi-client oferă livrarea si clonarea practic instantanee a bazelor de date, ceea ce crează o platformă ideală pentru testarea şi dezvoltarea acestora în cloud.
Oracle Multitenant funcţionează cu toate caracteristicile Oracle Database, inclusiv Real Application Clusters, partiţionare, Data Guard, comprimare, Automatic Storage Management, Real Application Testing, Transparent Data Encryption, Database Vault şi multe altele.


Pentru a ajuta clienţii să administreze eficient cantităţi mai mari de date, să micşoreze costurile de stocare şi să mărească performanţa bazelor de date, Oracle Database 12c introduce noi caracteristici de optimizare automată a datelor. O Hartă a Temperaturii monitorizează activităţile de citire şi scriere, ceea ce le permite administratorilor de baze de date să identifice cu uşurinţă datele care sunt „fierbinti” (foarte des accesate şi modificate), care sunt „calde” (sunt doar citite) şi „reci” (rar accesate), aflate în structura de tabele şi partiţii.


Prin folosirea unor niveluri inteligente de compresie şi stocare, administratorii bazelor de date pot cu uşurinţă să definească politici aplicate de server, pentru a comprima şi clasifica automat datele arhivate, colecţiile de date şi procesarea online a tranzacţiilor (OLTP), în funcţie de activităţi şi de vechimea datelor.
Oracle Database 12c include mai multe inovaţii destinate securităţii decât oricare altă versiune a bazelor de date Oracle. Acest lucru îi ajută pe clienţi să răspundă ameninţărilor mereu noi şi reglementărilor stricte referitoare la informaţii.
Noile abilităţi de editare a datelor le permit organizaţiilor să îşi protejeze informaţiile sensibile precum numerele cardurilor de credit afişate în aplicaţii - fără schimbări în majoritatea aplicaţiilor. Datele sensibile sunt editate în momentul executării aplicaţiilor (run-time), pe baza unor politici predefinite şi a informaţiilor despre sesiunea de cont activă în acel moment.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite