Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Studiu Cisco: Internetul Tuturor Lucrurilor va crea noi locuri de munca

03 Iulie 2013



Potrivit studiului Internet of Everything Value Index, comandat de Cisco, prin adoptarea trendului Internetul Tuturor Lucrurilor (Internet of Everything - IoE), companiile pot beneficia de eficienta operationala crescuta, imbunatatirea serviciilor oferite clientilor si o mai buna colaborare, toate acestea conducand la inovatie.


IoE reprezinta conectarea in retea a oamenilor, proceselor, datelor si lucrurilor. Mai multe tendinte tehnologice, cum ar fi Internetul Lucrurilor (Internet of Things), cresterea mobilitatii si dezvoltarea cloud computing-ului, dar si importanta tot mai mare a Big Data - se combina pentru a realiza Internetul Tuturor Lucrurilor (IoE).


Premisele studiului au plecat de la un alt studiu comisionat de Cisco la inceputul anului, care a relevat faptul ca IoE ar putea genera o crestere de 14,4 trilioane de dolari a afacerilor companiilor in urmatorii 10 ani, prin imbunataţirea operaţiunilor şi a serviciilor catre clienti.


La nivel macroeconomic, 33% dintre managerii intervievati au considerat ca piata globala a muncii se va imbunatati datorita IoE, in timp ce 47% se asteapta la un impact pozitiv asupra nivelului salariilor, pe fondul aparitiei unor noi tipuri de locuri de munca, care vor necesita calificari superioare.


Studiul a fost realizat in randul a 7.500 de manageri si decidenţi IT din 12 tari si releva faptul ca firmele care realizeaza conexiunea dintre lucruri, date, procese si oameni vor deveni mai eficiente si vor crea noi experiente pentru clienti, pentru ca la final sa genereze un profit mai mare, in valoare de pana la 613 miliarde de dolari in 2013.


„Acest studiu arata ca ne indreptam catre urmatorul pas in evolutia internetului, unde este pus in joc avantajul competitiv pentru afaceri, industrii si regiuni. In urmatorul deceniu, vor fi competitive companiile care inteleg corect si adopta Internetul Tuturor Lucrurilor – nu numai in tehnologie si operatiuni, ci in modul in care se vor conecta cu clientii si partenerii. In industria prelucratoare, vom vedea mai multe fabrici inteligente care vor utiliza sisteme automatizate, roboti si senzori de monitorizare a consumului de energie, a lantului de aprovizionare si a calitaţii. In Europa Centrala avem exemple de companii care au adoptat din timp aceste tehnologii, printre care producatorii de automobile, furnizori de servicii logistice, precum Hamburg Port Authority, stadioane, dar si start-up-uri, a declarat Michael Ganser, Vicepresedinte Cisco Europa Centrala.


Studiul, primul de acest tip, a constatat ca cei mai importanţi vectori ai dezvoltarii IoE vor fi distributia (158,7 miliarde de dolari) si experienta consumatorului (145,2 miliarde de dolari). Ritmul accelerat de inovare, nevoia de a satisface cererea
clientului pentru noi modalitati de a interactiona si dorinta de a automatiza procesele de afaceri vor continua sa conduca la adoptarea Internetului Tuturor Lucrurilor.


In timp ce companiile din Statele unite ale Americii, China si Germania vor inregistra in continuare cele mai ridicate niveluri ale profitului in anul 2013, efectele IoE vor fi resimtite de catre firme la nivel mondial. Este estimat ca cele 12 tari incluse in studiu, care acumuleaza in total aproape 70% din PIB-ul global, vor obtine venituri substanţiale generate de adopţia IoE:


Pentru a-si mari veniturile provenite din Economia Internetului Tuturor Lucrurilor, companiile ar trebui sa:

-Investeasca in infrastructura tehnologica si instrumente de calitate;
-Integreze noi tehnologii cu mediile IT existente;
-Dezvolte practici eficiente de gestionare a informatiilor.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite