Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Private Cloud >> Stiri si comunicate

Soluţii Converged Cloud HP bazate pe standarde deschise

08 Iulie 2013



HP anunță lansarea unor noi soluții inovatoare incluse în portofoliul Converged Cloud, care livrează agilitate sporită și costuri reduse pentru mediile cloud hibride.HP livrează astfel următoarea fază a unei arhitecturi deschise și bazate pe software OpenStack pentru soluțiile HP de cloud public, privat sau partajat. În plus, compania a anunțat noi soluții software și servicii care accelerează livrarea implementărilor în mediile cloud private și a dezvoltat noi capacități pentru soluțiile de cloud public și partajat.
Companiile trebuie să dețină controlul asupra datelor proprii și flexibilitate în ceea ce privește nivelurile de servicii și modelele de livrare pentru încărcările de lucru, astfel încât să poată livra un nou mod de abordare a tehnologiei”, a spus Bill Veghte, Director informațional, HP. ”Numai HP deține portofoliul și expertiza care combină capacitățile inovatoare ale sistemelor de tip ”open source” și competențele administrative și de asigurare a securității de nivelul marilor organizații. Astfel, clienții au un cloud pe care organizațiile lor se pot baza.”

Viitorul mediului cloud este hibrid și deschis
O nouă cercetare sponsorizată de HP(1) a dezvăluit faptul că, până în 2016, mediile enterprise vor fi hibride, 75% dintre companii alegând să implementeze medii cloud private, publice și partajate. Mai mult decât atât, jumătate dintre respondenți sunt de părere că standardele deschise sunt importante în procesul de dezvoltare a cloud computing-ului. Acest lucru indică faptul că organizațiile își doresc o soluție deschisă și de tip hibrid, care să le genereze noi oportunități și diferențieri competitive și să diminueze costurile operaționale.

Portofoliul HP Converged Cloud livrează arhitecturi deschise și bazate pe software OpenStack
Soluția HP Cloud OS este o platformă cloud deschisă și extensibilă care utilizează puterea tehnologiei OpenStack pentru a permite portabilitatea încărcării de lucru, simplificarea instalării și o administrare îmbunătățită a ciclului de viață în cadrul mediilor cloud hibride.
HP CloudSystem, soluția de cloud privat de la HP, încorporează deja tehnologia sistemului de operare HP Cloud și oferă clienților o varietate de opțiuni de implementare. De asemenea, HP pune la dispoziția clienților suita HP CloudSystem Enterprise Starter pentru a-i ajuta să pornească în călătoria către cloud prin implementarea inițială a unui cloud privat. Această soluție asigură organziațiilor o cale rapidă și eficientă de a-și începe călătoria și reduce costurile inițiale cu până la 20%.
De asemenea, serverele HP Moonshot vor fi dotate cu sistemul de operare HP Cloud, ceea ce va asigura simplificarea provizionării și administrării încărcărilor de lucru specifice mediului cloud, precum hosting dedicat și pagini web de mari dimensiuni. HP Cloud Services, portofoliul de soluții cloud al HP, folosește de asemenea sistemul de operare HP Cloud și reprezintă una dintre cele mai performante soluții de cloud public bazate pe tehnologia OpenStack. În plus, prin intermediul platformei HP Cloud OS Sandbox, clienții pot evalua gratuit și înțelege mai bine beneficiile unei arhitecturi bazate pe software OpenStack pentru nevoile lor în ceea ce privește cloud-ul.

Portofoliul HP Professional Services accelerează trec erea clienților la cloud
43% dintre companiile participante la studiu au spus că o barieră în calea adopției cloud-ului a fost identificarea unui partener strategic potrivit care să-i asiste în această călătorie. Astfel, HP a introdus setul de soluții HP Converged Cloud Professional Services Suite, pentru a asigura companiilor un ghid pe parcursul călătoriei în cloud.
HP și-a îmbunătățit serviciile de top pentru cloud, inclusiv soluțiile din portofoliul Application Transformation, lansând un set îmbunătățit de servicii, create pentru a-i ajuta pe clienți să beneficieze de avantajele asigurate de cloud. Noile oferte includ soluțiile HP Converged Cloud Support, HP Cloud Design Service, HP Cloud-ready Networking Services, HP Proactive Care for CloudSystem, HP Cloud Security Risk and Controls Advisory Services, precum și îmbunătățiri aduse soluțiilor din portofoliul HP Applications Transformation to Cloud Services.

Portofoliul HP Enterprise Services accelerează migrarea aplicațiilor în cloud
Divizia HP Enerprise Services și-a îmbunătățit portofoliul de soluții cloud pentru a soluționa nevoile tot mai mari de aplicații mobile și organizaționale ale clienților. Noul portofoliu include:
•Soluția HP Enterprise Cloud Services for Enterprise Applications, care asigură clienților opțiuni variate și flexibilitate în momentul integrării și implementării aplicațiilor în cloud, menținând totodată continuitatea afacerilor și securitatea datelor.
•HP Mobile Enterprise Cloud Solution, un set de servicii mobile și de consultanță complet integrat și partajat care asigură accesarea aplicațiilor și partajarea datelor în siguranță, de pe multiple tipuri de dispozitive.
•Soluția HP Enterprise Cloud Services - Private Cloud, care îi ajută pe clienți să adopte rapid serviciile cloud, proiectând, construind și administrând o platformă completă de tip ”Infrastructure as a Service”, care asigură baza unui model de servicii IT partajate la nivelul întregii organizații.
•Soluția HP Cloud Security Risk and Control Advisory Services, o nouă ofertă din portofoliul de servicii profesionale al HP, care îi ajută pe clienți să-și protejeze informațiile, să gestioneze potențialele întreruperi de date și să își păstreze conformitatea în momentul transferării aplicațiilor în cloud-ul public, privat și hibrid.
În plus, HP Autonomy a introdus soluția Autonomy Marketing Cloud, versiunea bazată pe cloud a setului de instrumente Autonomy Marketing Performance Suite, care permite organizațiilor să înțeleagă, să atragă, să creeze angajamentul clienților și să îi convertească în timp real.

HP Public Cloud Services facilitează dezvoltarea și accelerează implementarea
Noutățile portofoliului HP Cloud Services ajută companiile să simplifice și să accelereze dezvoltarea și implementarea aplicațiilor în cloud-ul public. Îmbunătățirile includ:
•Accesul la tipuri noi și mai cuprinzătoare de resurse de operare, care permit utilizatorilor să ruleze în cloud-ul public indici analitici pentru volume mari de date și încărcări de lucru care necesită o capacitate crescută de operare.
•O nouă funcționalitate a rețelei virtuale pentru cloud privat, asigurată de soluții de rețelistică definite prin software, care asigură o securitate sporită în momentul conectării cloud-ului public la rețelele din locații.
•Încărcarea personalizată a imaginilor, care mărește productivitatea clienților prin simplificarea setărillor și implementării resurselor de operare cu imagini bazate exclusiv pe nevoile lor de business.
•Noua versiune a soluției Bulk Import Service, care accelerează livrarea aplicațiilor, permițând utilizatorilor să asigure discuri de stocare pentru încărcarea directă a datelor pe platformele HP Cloud Block Storage și HP Cloud Object Storage.

HP Financial Services ajută organizațiile să adopte rapid operarea în cloud
Pentru a-i asista în continuare pe clienți în trecerea către mediile cloud, HP a introdus noi soluții flexibile de investiții în IT, care ajută la deblocarea capitalului și alinierea cu nevoile de business în creștere. Noile oferte includ:
•Capacitate conform cererii pentru soluția HP CloudSystem, care permite astfel clienților să acceseze imediat un spațiu de stocare temporară egal cu 30% din capacitatea de operare, concomitent cu administrarea costurilor inițiale și operaționale.
•Un nou tip de acord global, prin care se asigură clienților un singur contract-umbrelă și livrare unitară a proceselor și serviciilor pentru toate soluțiile IT tradiționale și pentru cloud, alături de servicii de recuperare în cazul producerii unor dezastre disponibile la nivel mondial.

(1) Conform studiului “HP Research: Big Data and Cloud”, publicată de Coleman Parkes Research în mai 2013.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite