Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

IBM Smarter Computing ajută clienţii să se transforme şi să devină mult mai competitivi

09 Iulie 2013



IBM România a organizat Press Briefing-ul ‘’The New Era of Computing’’, ocazie cu care specialiştii STG au prezentat cele mai recente capabilităţi anunţate de IBM în contextul revoluţionării experienţei dedicate clienţilor.
În ultimele luni, tehnologiile digitale au atins un punct critic. Există o nevoie evidentă pentru sporirea potenţialului tehnologiei în mediile enterprise şi pentru definirea unor strategii IT care sa susţină creşterea economică, mai mult decât managementul costurilor. Un factor de succes privind investiţiile în tehnologie îl constituie crearea unei platforme digitale ale cărei componente să fie standardizate, partajabile şi integrate. Abordarea IBM Smarter Computing oferă acest tip de platformă digitală, integrând hardware, software bazat pe analytics, servicii de management al reţelei şi virtualizare. Astfel clienţii vor putea să gestioneze mai eficient afacerile.
Noua eră a sistemelor de calcul
Odată cu extinderea rolului tehnologiei în afaceri, cu bugetele aflate în scădere şi organizaţiile care necesită sisteme rapid de implementat, uşor de utilizat şi simplu de întreţinut, provocările IT se află în continuă creştere. În prezent, utilizarea eficientă a volumelor mari de date poate face diferenţa între succes şi eşec.
Abordarea IBM privind noua eră a sistemelor de calcul
Abordarea IBM Smarter Computing evidenţiază modul în care IBM întâmpină schimbările din mediul IT, dezvoltând eficient sistemele şi revoluţionând experienţa oferită clienţilor. Smarter Computing-ul este infrastructura IT care permite crearea unei Planete mai Inteligente. Acesta ajută liderii din domeniul afacerilor şi profesioniştii din domeniul IT să inoveze prin intermediul sistemelor de cloud, al puterii create de Big Data şi să securizeze informaţiile vitale şi procesele de afaceri. Disponibil într-o gamă extinsă de soluţii, Smarter Computing-ul este furnizat prin intermediul celui mai extins portofoliu din industrie de sisteme, software şi servicii. Smarter Computing-ul ajută organizaţiile să ia deciziile cele mai bune astazi, pentru a asigura un viitor de succes mâine.
Abordarea Smarter Computing diferenţiază IBM în cadrul pieţei
- IBM investeşte aproximativ 6.2 miliarde de dolari anual în cercetare şi dezvoltare. 3 miliarde reprezintă suma cheltuită pentru STG şi pentru Smarter Computing;
- IBM este liderul detaşat al integrării. Acest lucru este suţinut de cel mai extins portofoliu de produse, care permite vânzătorilor să ofere soluţii complete, care să adreseze direct necesităţile clienţilor.
- Cererea pentru putere de calcul şi de stocare creşte exponenţial, în timp ce bugetele IT scad.
Lumea intră într-o nouă eră a sistemelor de calcul în care miliarde de sisteme interconectate vor genera mai multe date ca oricând. Până în 2015, toate aceste lucruri interconectate vor produce 7 zettabytes (1 zettabyte = 1 miliard de terrabytes). Pe de altă parte, bugetele IT înregistrează o scădere medie de 1,3% pe an.
- Aceste constrângeri pot fi rezolvate prin abordarea IBM Smarter Computing, care valorifică capabilităţile sistemelor, middleware şi analytics ale IBM, pentru a oferi clienţilor: infrastructuri cloud care vor accelera timpul pe piaţă şi vor îmbunătăţi eficienţa; date care vor oferi perspective de business; securitate; reducerea riscurilor şi protejarea datelor.
- Soluţiile Smarter Computing sunt relevante în industrie şi pot furniza rezultate remarcabile pentru domenii cheie: financiar, asigurări, bancar, producţie, asistenţă medicală şi altele.
IBM a anunţat recent îmbunătăţiri ale produselor din portofoliul său de sisteme.
Îmbunătăţirile aduse liniei de produse IBM Smarter Storage - care conţine tehnologie Flash, sisteme pe disc şi bandă - oferă clienţilor acces rapid la informaţii critice pentru afaceri şi informaţii cheie Big Data.
Smarter Storage pentru noua eră a sistemelor de calcul
În plus faţă de prezentarea familiei de sisteme Flash IBM FlashSystem, compania a anunţat noi îmbunătăţiri în cadrul portofoliului de soluţii de stocare, care vor ajuta mai mulţi clienţi să obţină acces rapid şi continuu la informaţii critice de business. De exemplu, IBM a adăugat suport de 4 TB pentru unităţile de stocare avansată Storwize V7000 şi XIV, pentru a mări cu 33% capacitatea de stocare în acelaşi spaţiu şi noi capabilităţi pentru XIV care permit clienţilor să trimită volume mari de date între sistemele de cloud fără a afecta performanţele.
Alte noutăţi ale liniei de stocare de date:
- IBM Linear Tape File System Enterprise Edition are la bază LTFS Library Edition şi permite clienţilor să utilizeze banda de stocare ca un nivel separat şi îmbunătăţit de management şi de acces. Sistemul este o soluţie rentabilă şi uşor de implementat, ideală pentru aplicaţiile Web 2.0. Este integrată cu sistemul de fişiere IBM GPFS şi poate ajuta la reducerea costurilor de arhivare şi stocare cu până la 90%.
Seria IBM FlashSystem a fost lansată recent. Anunţată în aprilie, seria de sisteme Flash a fost îmbunătăţită pentru a livra servicii mai ieftine cu 1/10 per tranzacţie utlizând doar 4% energie şi 2% spaţiu pe disc, comparativ cu discul hibrid şi sistemele flash.
Tivoli Storage Manager Dashboard vizualizează mii de surse de date
Consola de Management Tivoli Storage Manager de la IBM (TSM) oferă un tablou de control nou şi intuitiv care permite clienţilor să gestioneze mai multe backup-uri cu complexitate redusă.
PureSystems: sisteme de calcul “scale-in” pentru noua eră IT
La începutul acestui an, IBM a introdus o nouă categorie a sistemelor de calcul – Sisteme Expert Integrate, unde toate elementele – sisteme de calcul, stocare, reţelistică, virtualizare şi management – sunt integrate pentru a putea furniza modele de livrare.
Noile capabilităţi recent anunţate ale familiei de sisteme expert integrate IBM PureSystems sunt concepute pentru a ajuta clienţii să reducă riscurile de securitate cu care se confruntă atunci când implementează soluţii de cloud, precum şi atunci când recuperează date după diferite dezastre.
O nouă soluţie mobilă care are la bază serverul IBM Worklight, atât pentru Power cât şi pentru x86, a fost creată să accelereze accesul clienţilor la milioane de utilizatori de tehnologie mobilă, realizând un timp de implementare al aplicaţiilor de aproximativ 30 de minute.
PureFlex, Cloud şi Big Data
Ca parte a anunţului, IBM oferă noi soluţii pentru cloud, mobile, social şi analytics care vor construi impactul global al PureSystems. De la introducerea pe piaţă de acum un an, peste 4.000 de sisteme PureSystems au fost livrate organizaţiilor din peste 90 de ţări, cu implementare largă în pieţele cheie aflate în dezvoltare. Sistemele au fost comercializate şi cu ajutorul Managed Service Providers (MSPs) care construiesc data center-uri – pe baza PureFlex.
Noile oferte includ:
- IBM PureFlex solution pentru backup şi recuperare în cloud – Această soluţie include modele specializate bazate pe Tivoli Storage Manager, Microsoft Hyper-V şi SAP Business Suite, pentru a putea reduce riscurile de securitate cu care se confruntă clienţii când implementează soluţii de cloud. În cazul unui dezastru al mediului de stocare, datele pot fi restaurate la starea de funcţionare în câteva minute, cele mai multe din aplicaţii putând fi active în câteva minute.
- IBM Mobile Application Platform Model – O soluţie mobilă care are la bază serverul IBM Worklight construit pe PureSystems - Power şi x86. Această soluţie poate accelera accesul clienţilor la milioane de utilizatori mobili permiţând noilor soluţii mobile să fie implementate în mai puţin de 30-40 de minute.
- IBM Connections Pattern va permite clienţilor să implementeze platforma lor social business pe IBM PureSystems.
IBM Power Systems pentru industrie
IBM a lansat nouă oferte Power Systems, fiecare dintre ele oferind capabilităţi avansate de Big Data analytics şi cloud computing. Cinci pachete de soluţii pentru industria de asistenţă medicală şi pentru cea de retail reprezintă cea mai recentă ofertă dintr-o serie de soluţii cheie care combină IBM Power Systems cu software specializat pentru a îndeplini cerinţele big data şi analytics ale fiecărei industrii în parte.
Trei soluţii suplimentare oferă organizaţiilor din orice sector industrial capabilităţi de calcul avansate, inclusiv analiză predictivă, tehnici de notare şi optimizare, precum şi oferte „pay-per-use” care corespund modelelor de business sau infrastructurilor de cloud private.
De ce este IBM unic poziţionat în furnizarea de soluţii pentru clienţii din întreaga lume?
•IBM are peste 100 de ani de experienţă în furnizarea de soluţii clienţilor din orice industrie şi arie geografică pentru a-i ajuta să transforme afacerea lor.
•Compania a investit miliarde de dolari în cercetare: aproximativ 6.2 miliarde de dolari anual în Cercetare&Dezvoltare. Din această sumă, 3 miliarde de dolari sunt investite în STG. Mai mult de jumătate dintre brevetele obţinute de IBM anual sunt provenite de la divizia STG.
•IBM a utilizat cunoştinţele, expertiza şi tehnologiile dobândite pentru a ajuta clienţii să se dezvolte.
•IBM continuă să facă acest lucru într-o manieră deschisă, astfel încât organizatiile să fie libere în ceea ce priveşte luarea deciziilor de afaceri.
•IBM pune la dispoziţia clienţilor cel mai extins ecosistem de parteneri cu expertiză tehnică şi industrială de cel mai inalt nivel.
•IBM oferă capabilitatea şi abilitatea unică de a integra toate sistemele – cu un angajament ferm pentru succesul clientului.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite