Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

CERN alege Oracle Enterprise Manager 12c

11 Iulie 2013Oracle a anunţat că CERN, Organizaţia Europeană pentru Cercetare Nucleară, a ales Oracle Enterprise Manager 12c pentru a-şi monitoriza şi administra infrastructura Oracle, inclusiv aplicaţiile, software-ul de interconectare (middleware), bazele de date şi sistemele hardware.


CERN administrează un sistem extins de baze de date, esenţial pentru funcţionarea laboratorului, acceleratoarelor de particule şi detectoarelor, precum şi pentru administrarea meta-datelor referitoare la experimentele realizate de Marele Accelerator de Hadroni din Elveţia.


Monitorizarea unor puncte cheie ale acestui sistem este sarcina principală a Oracle Enterprise Manager, care asigură eficienţa infrastructurii de date a centrului de cercetare.
Cu ajutorul Oracle Enterprise Manager, laboratorul elveţian administrează peste 3.000 de ţinte (printre care peste 200 de Baze de Date Oracle, peste 50 de Clustere Reale de Aplicaţii Oracle şi peste 200 de instanţe Oracle WebLogic Server), automatizează ciclul de viaţă şi sarcinile de administrare a configuraţiilor – cum ar fi verificarea politicilor de securitate – şi asigură controlul parametrilor de funcţionare şi reglarea instalaţiilor CERN.
Pentru a-şi scala cu uşurinţă infrastructura, Centrul European de Cercetare Nucleară foloseşte un număr mare de servere obişnuite şi exploatează tehnologiile de virtualizare. Oracle Enterprise Manager permite laboratorului să-şi administreze eficient distribuirea serverelor fizice şi virtuale.


CERN foloseşte, de asemenea, Oracle Enterprise Manager pentru a-şi controla platforma middleware, ceea ce permite furnizarea şi implementarea mai rapidă şi eficientă a mediilor de lucru Oracle WebLogic Suite. Acest lucru ajută laboratorul european să-şi maximizeze resursele de administrare şi de hardware.
Oracle Enterprise Manager joacă de asemenea un rol important în procesul de monitorizare a aplicaţiilor specifice ale CERN.


„Multe dintre bazele noastre de date sunt esenţiale pentru funcţionarea acceleratoarelor şi a experimentelor, iar fiabilitatea lor este esenţială. Optimizarea infrastructurii noastre Oracle este de asemenea importantă, pentru că trebuie să procesăm volume tot mai mari de date în condiţiile unor bugete fixe. Avem nevoie să verificăm automat comptibilitatea configuraţiilor şi să administrăm proactiv mediul de lucru, pentru a rezolva orice problemă care ar putea să apară. Oracle Enterprise Manager monitorizează diversele componente ale infrastructurii noastre şi anunţă orice neregulă înainte ca aceasta să devină o problemă. Putem astfel să folosim mai mult timp oferind valoare adăugată utilizatorilor”, a declarat Tony Cass, Database Services Group Leader în departamentul de IT al CERN.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite