Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

TrackGPS – acreditata pentru plata automata a taxelor de drum din Ungaria

11 Iulie 2013



TrackGPS este singura solutie de monitorizare flota din Romania acreditata oficial de catre AAK (Compania de Stat pentru Administrarea Autostrazilor din Ungaria) pentru plata automata a taxelor de drum din Ungaria.


Solutia dezvoltata de AROBS este conectata oficial la sistemul HU-GO de plata automata a taxei de drum, iar companiile care detin masini monitorizate cu TrackGPS care tranziteaza Ungaria pot solicita codul OBUID pentru a se inregistra in sistemul HU-GO si a putea plati automat taxa.


„Suntem pregatiti sa oferim transportatorilor o solutie acreditata si testata care sa le faciliteze plata automata a taxelor de drum din Ungaria. Datorita profesionalismului echipei tehnice am reusit sa finalizam integrarea solutiei TrackGPS cu sistemul HU-GO intr-un timp foarte scurt, record chiar, fiind singura solutie acreditata din Romania pana in prezent. In ultimele zile s-a lucrat intensiv, zi si noapte direct cu reprezentantii AAK din Ungaria pentru a reusi sa ne integram pana in 1 iulie cand HU-GO a fost activat oficial”, a declarat Voicu Oprean, CEO AROBS.


TrackGPS asigura intermedierea decontarii automate a taxei de drum din Ungaria prin transmiterea de date legate de tronsoanele de drum parcurse de masinile companiilor monitorizate prin GPS. Companiile care deja detin echipamente de monitorizare TRK nu vor trebui sa-si achizitioneze alte dispozitive, este suficient un update de soft, echipamentele TRK sunt omologate si certificate AAK.


Plata taxei de drum se deruleaza astfel: firma solicita codul OBUID al fiecarei masini de la furnizorul sau de monitorizare flota prin GPS (TrackGPS), pe baza lui se inregistreaza pe website-ul AAK, isi introduce masinile cu OBUID-ul corespunzator si isi deschide un cont la AAK pe care il incarca cu bani in avans. Compania care oferă servicii de monitorizare flotă auto (TrackGPS) transmite la AAK coordonatele înregistrate de echipamentele GPS privind drumul parcurs de vehicule. Taxele corespunzatoare drumului parcurs (inregistrat de aparatul GPS si transmis catre AAK) sunt calculate de AAK si apoi se scad din soldul contului curent.


Taxa de drum introdusa de Ungaria la 1 iulie 2013 se aplica la aproximativ 6.513 km din reteaua de drumuri din Ungaria. Prin introducerea sistemului de e-taxa HU-GO, numai firmele acreditate de catre AAK (furnizori de solutii de monitorizare flota prin GPS) au dreptul de a intermedia decontarea taxelor de drum. Taxa de drum este diferentiata in functie de numarul de km parcursi si depinde de portiunea de drum parcursa (km), categoria JDB a masinii (J2, J3 sau J4) si norma de poluare. Aceasta taxa este colectata doar pentru vehiculele de peste 3,5 tone care tranziteaza Ungaria.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite