Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

UPC lanseaza platforma SmartNation

11 Iulie 2013UPC a anuntat lansarea celei de-a doua editii a proiectului educational Tech School, în cadrul unei noi platforme, SmartNation.ro.


Astfel, competiția de idei Tech School din acest an a fost extinsă pe trei categorii de vârstă (11 – 14 ani, 15 – 19 ani, 20 – 24 ani), valoarea totală a premiilor ridicându-se acum la 25.000 de euro. Numărul domeniilor crește și el: digital media și gaming-ul se adaugă ariilor de programare, robotică și astrofizică.
Numărul mentorilor a crescut, de asemenea, de la 7 în 2012 la peste 30 anul acesta. De asemenea, 12 copii care au participat anul trecut la Tech School au devenit mentori in noul proiect si creeaza continut pentru noua platforma. Mai mult decât atât, prin colaborarea cu Paul Neculoiu, proaspăt cercetător în inteligență artificială la Agenția Spațială Europeană, Tech School devine singurul program educațional din România susținut de mentori români de la cele mai importante 3 agenții spațiale din lume: NASA, Agenția Spatiala Europeana, Agentia Spațială Japoneză.


„Ce faci când pasiunea pentru tehnologie reprezintă o mare parte din viaţa ta? Eu mi-am urmat visul de a studia în afara ţării şi de a face proiecte îndrăzneţe, dar curajul l-am luat de aici, din proiectele locale. Cred că dacă încurajăm şi alţi tineri români să creadă în talentul lor pentru tehnologie, vom fi mândri de rezultate”, declară cu entuziasm Paul Neculoiu, Young Graduate Trainee in Artificial Intelligence – Advanced Concepts Team la ESA/ESTEC (Agenţia Spaţială Europeană).


Cei care intră în comunitatea Tech School vor putea dialoga cu cei mai importanți oameni de știință și creatori de tehnologie români și internaționali, de la Adrian Stoica - JPL/NASA, Adrian Buzatu - CERN, Andrei Alexandrescu - Facebook și până la Ben Kaufman - Quirky.com și Tim Stevens - Engadget.com.


„Toată lumea vorbește de dispozitive inteligente, de case digitale, de un Internet intuitiv. Însă nu trebuie să uităm să vorbim despre acea comunitate care a utilizat, a adoptat și a determinat, în cele din urmă, dezvoltarea accelerată a acestor tehnologii. Iar România este, în momentul de față, o astfel de comunitate, fapt confirmat și de succesul Tech School – în 2012, în numai 6 luni, peste 220.000 de utilizatori au interacționat cu proiectul nostru. Tocmai de aceea am dus Tech School la nivelul următor, iar Smart Nation este platforma unde, dincolo de utilizare și adopție, toți oamenii pasionați de tehnologie vor fi inspirați să inoveze”, spune Severina Pascu, CEO UPC România.


Partenerii instituționali din România ai celei de-a doua ediții Tech School sunt Ministerul Educației Naționale, Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti, precum şi companiile Gameloft, Luxoft și TotalSoft, care s-au alăturat pe partea de mentorat. În acelaşi timp, s-au alăturat programului partenerii internaționali Quirky.com și Engadget.com.
Total Soft si Gameloft vor sprijini Tech School prin prezenta unor specialisti din cadrul companiilor ca mentori pe platforma. Mentorii vor putea oferi feedback pe proiectele tinerilor care se inscriu in competitia Tech School si sa ii ajute prin tutoriale pe zonele lor de expertiza – mentorii Total Soft pe domeniul de Aplicatii, iar mentorul Gameloft pe domeniul de Game Design.


„Apreciem și susținem proiectul SmartNation, făcând parte din comunitatea celor care susţin inovaţia. Ne face o deosebită plăcere să promovăm valori precum originalitatea, pasiunea pentru tehnologie şi spiritul întreprinzător. Tehnologia face parte din viaţa noastră de zi cu zi, iar orice îmbunătăţire pe care o putem aduce porneşte de la educaţie”, a declarat Adina Magda Florea, Decanul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, Universitatea Politehnica din Bucureşti.


SmartNation, noua platformă care integrează Tech School, își propune să crească numărul utilizatorilor de noi tehnologii digitale din România și să-i transforme pe aceștia în inovatori care schimbă, prin ideile lor, viața de zi cu zi a oamenilor. Pe platforma www.smartnation.ro, utilizatorii se vor conecta la tendințele globale, de la proiecte de tip do-it-yourself și până la analize și moduri practice de a utiliza tehnologii emergente, precum dispozitive interconectate, mediile digitale sau platformele robotice.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite