Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Intermec PB51, un accelerator de business pentru British American Tobacco Romānia, printr-o colaborare cu Total Technologies

30 Iulie 2013



Pentru o companie cu un sistem de distribuţie complex precum British American Tobacco (BAT), eficienţa agenţilor de vânzări reprezintă un element important, care influenţează direct randamentul proceselor operaţionale, dar şi relaţia cu partenerii. De aceea, BAT acordă o atenţie deosebită optimizării operaţiunilor desfăşurate la acest nivel; una dintre măsurile luate în acest sens, încă de acum 12 ani, este dotarea agenţilor din teren cu imprimante mobile. Pentru obţinerea unui plus de eficienţă la nivel operaţional, BAT a decis recent înlocuirea parcului de imprimante matriceale cu o generaţie de echipamente mai performante, reprezentată de modelul Intermec PB51, apelând pentru aceasta la un partener cu vechime, respectiv compania Total Technologies, Platinum Partner şi Centru de Service Autorizat Intermec în România.

Studiu de caz:
Intermec - Total Technologies
Beneficiar:
British American Tobacco
Industrie:
Distribuţie
Ţara: România
Profil client: British American Tobacco România este liderul pieței de tutun din România, ocupând cea de-a treia poziție în clasamentul celor mai bune companii ale anului 2012. Prezentă în România din 1994, ca reprezentanță locală, BAT România a fost fondată în 1996 ca entitate de business locală și a început producția în 1997, la fabrica din Ploiești. În prezent, fabrica British American Tobacco de la Ploiești are peste 500 de angajaţi profesioniști și produce, atât pentru piața locală, cât și pentru cea internațională, o serie de mărci de țigarete recunoscute la nivel mondial, precum Kent – cea mai bine vândută țigaretă în România – Lucky Strike, Pall Mall, Dunhill, Vogue, Viceroy și Rothmans.
Situaţia: Utilizarea unui parc de imprimante mobile uzate moral genera scăderi de eficienţă la nivelul agenţilor din teren, un consum ridicat de energie electrică şi consumabile, precum şi probleme legate de conectivitatea limitată.
Soluţia: BAT a demarat un proces de identificare a furnizorului şi soluţiei adecvate, în urma căruia au fost selec-tate imprimantele portabile Intermec PB51.
Furnizor: Total Technologies s-a impus în cei peste 20 de ani de prezenţă pe piaţa locală ca unul dintre principalii furnizori de soluţii IT ai mediului de business românesc, pe care îl adresează cu o gamă în continuă creştere de aplicaţii, produse şi servicii. Compania deţine un portofoliu solid de parteneri şi este Platinum Partner şi Centru de Service Autorizat Intermec în România .
Beneficii:
Prin utilizarea imprimantelor portabile Intermec PB51, BAT a obţinut:
• creşterea eficienţei agenţilor de vânzări prin reducerea timpului alocat activităţilor administrative neproductive;
reducerea consumului de energie electrică şi de consumabile;
eliminarea problemelor de conectivitate;
diminuarea efortului de mentenanţă;
extinderea duratei de utilizare continuă a echipamentelor;
creşterea uşurinţei în utilizare.

La momentul inițierii proiectului, Total Technologies avea deja o colaborare de mai bine de 7 ani cu BAT. Deși relația este una foarte bună, bazată pe un parteneriat de încredere, de lungă durată, procesul de selecţie s-a derulat în parametri normali.

Pentru Total Technologies, din gama largă de soluții pe care le oferă, alegerea firească a fost echipamentul Intermec PB51, atât datorită vastei experienţe de lucru cu producătorul Intermec, cât și competențelor dezvoltate de-a lungul timpului pe partea de presales, dar mai ales a capacităților de service ale echipei de ingineri. Imprimanta Intermec PB51 este o imprimantă portabilă rugged, dedicată utilizării de către angajații din teren, care au nevoie să tipărească facturi, chitanțe sau etichete autoadezive. Fie că sunt folosite de sine stătător, fie împreună cu terminale mobile, aceste imprimante contribuie la creșterea eficienței muncii în teren. Au o viteză de printare mare, determinând realizarea de printări rapide și de calitate în domenii precum: distribuție, transport, curierat, logistică, retail și servicii.

„Atât în faza de pilotare, cât și în cea de implementare, colaborarea strânsă dintre echipele de management de proiect ale BAT și ale companiei noastre a fost esențială”, a declarat Mihaela Iancu din partea Total Technologies.



Punctul de pornire: nevoia de schimbare

„Până la înlocuirea cu Intermec PB51, am folosit cu succes imprimante mobile matriceale. Însă acestea prezentau dezavantajul că erau voluminoase şi mari consumatoare de energie şi hârtie, iar viteza de tipărire era mică, fapt ce se agrava odată cu creşterea numărului de produse pe care îl aveam în comercializare. Un alt motiv care a contribuit la necesitatea schimbării a fost reprezentat de problemele legate de conectivitatea serială, care presupunea o serie lungă de operaţii consumatoare de timp, neproductive pentru business. Nu în ultimul rând, portabilitatea a reprezentat un alt motiv invocat de agenţii de vânzări, pentru care este important ca imprimarea anumitor documente să se efectueze în locaţia clientului şi nu în maşină“, ne-a detaliat motivele schimbării Cosmin Voinea, Project Manager la British American Tobacco.

Identificarea soluţiei

Odată identificată această serie de neajunsuri, specialiştii în achiziţii IT din cadrul BAT au demarat un proces de găsire a soluţiei şi de selecţie a partenerului. Procesul, care a durat aproximativ două luni, a început cu o analiză internă în vederea stabilirii cerinţelor pe baza referinţelor existente deja în cadrul BAT, după care a urmat o etapă de studiu de piaţă, iar apoi faza de selecţie a furnizorului.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite