Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Networking >> Stiri si comunicate

Cisco extinde gama de echipamente pentru retelele companiilor

20 August 2013



Pe masura ce tendintele de cloud si mobilitate stimuleaza cererea de aplicatii si servicii mai sofisticate, Cisco isi actualizeaza portofoliul solutiilor de retea astfel incat sa poata asigura retele mai inteligente, mai performante si mai simple, care vor accelera inovatia in domeniul aplicatiilor si serviciilor si vor reduce cheltuielile IT-ului.


Compania a facut inca un pas important pentru dezvoltarea portofoliului de solutii de retea prin introducerea unor noi produse optimizate Cisco Catalyst pentru switching si routere cu servicii integrate, care asigura solutii performante si complet programabile pentru retelele companiilor. Produsele fac parte din noua arhitectura Cisco Enterprise Networks, care permite aplicatiilor sa preia din platforma de retea informatiile de care au nevoie pentru a oferi mai multe servicii inovatoare utilizatorilor finali, astfel gestionare fizica din partea administratorilor de retele fiind cu mult mai redusa.


Arhitectura extinde sfera de aplicare a solutiei Cisco Open Network Environment (ONE), o strategie prezenta in intregul portofoliu care aplica programabilitatea software-ului la circuitele ASIC (Application Specific Integrated Circuit), sistemele de operare, functiile de retea si la serviciile din centrul de date, WAN si LAN. Cisco isi actualizeaza portofoliul de furnizori de servicii si solutii pentru retelele companiilor astfel incat sa poata oferi o arhitectura deschisa si programabila.


Arhitectura Cisco Enterprise Network pregateste portofoliul Cisco de switching si routing si cea mai mare parte a bazei de clienti a companiei pentru viitorul solutiilor de retea – un viitor care presupune o sinergie mai mare intre software-ul de aplicatii si servicii de retea si functiile de retea ale echipamentelor. Aceasta permite clientilor Cisco sa fie pregatiti sa adopte viziunea Interetului Tuturor Lucrurilor (Internet of Everything), asigurand infrastructura de retea pentru un set de aplicatii in plina diversificare.


Echipamentele noi si optimizate includ platforme pentru componenta de campus si sucursale a retelelor marilor companii. De exemplu, switch-urile din seria Cisco Catalyst 6800 sunt cele mai performante switch-uri Catalyst de pana acum si sunt construite pentru servicii backbone 10/40/100 Gbps pentru retele de tip campus. Acestea asigura programabilitate retelei si protectia investitiei prin compatibilitate cu binecunoscutele switch-uri din seria Catalyst 6500. Pentru instalari in retele de tip sucursale, Cisco extinde cea mai des intalnita familie de routere din industrie prin adaugarea noului model Cisco ISR 4451-AX.


Cisco ONE reprezinta portofoliul Cisco axat pe SDN (software-defined networking) si, la nivel general, integreaza programabilitatea in infrastructura de retea pentru a facilita inovatia, protectia investitiei si scaderea cheltuielilor de exploatare. In cadrul companiei, arhitectura Cisco ONE Enterprise Network ofera deschidere si programabilitate pentru campus si sucursale, care devin astfel mai agile, mai performante si mai receptive la aplicatii, conferind totodata valoare resurselor retelelor actuale.
Un element cheie al strategiei Cisco ONE este setul de instrumente onePK API care permite dezvoltatorilor sa creeze aplicatii de retea utile aplicatiilor dedicate medului de afaceri. Cisco va oferi suport onePK in intregul portofoliu de routing si switching pentru companii in urmatoarele 12 luni, incepand cu routerele ISR 4451-AX si ASR 1000-AX anuntate astazi, care vor putea suporta onePK in T1 al anului calendaristic 2014.


Aceasta interfata deschisa API, impreuna cu nivelul de servicii de control, permite dezvoltatorilor de aplicatii sa vizualizeze reteaua ca entitate unica, astfel incat sa poata scrie aplicatii o singura data si sa le ruleze in mai multe medii de retea, fie cablate, fie wireless, iar aplicatia sa poata functiona in mod consecvent. Prin urmare, utilizatorii pot beneficia de o experienta stabila si inovatoare, iar organizatiile pot atrage mai rapid noi oportunitati de afaceri.


Modelul Cisco ISR 4451-AX este deja disponibil precum si modelele ASR 1000-AX si 4500E Supervisor Engine 8E, iar seria de switch-uri Catalyst 6800 va fi disponibila in luna noiembrie 2013.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite