Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Public Cloud >> Stiri si comunicate

ADLIC – desemnat cel mai bun proiect de cloud pentru sectorul public

20 August 2013Sistemul ADLIC dezvoltat de SIVECO Romania a fost desemnat de juriul EuroCloud Romania 2013 „Cel mai bun proiect de cloud pentru sectorul public”.


ADLIC este sistemul informatizat dezvoltat de SIVECO si folosit din 2001 la nivel national de Ministerul Educatiei Nationale pentru repartizarea computerizata a candidatilor in licee si scoli profesionale, conform metodologiei in vigoare.


Din anul 2011 sistemul ADLIC ruleaza pe platforma de cloud computing Windows Azure, care asigura, datorita puterii de calcul și largimii de banda alocate, disponibilitate continua in perioadele cu incarcare ridicata.


Avand la dispozitie o putere de procesare practic nelimitata, datorita platformei Windows Azure, SIVECO Romania a reusit implementarea site-ului web de afisare a rezultatelor, http://admitere.edu.ro, ca o platforma dinamica, ce raspunde rapid chiar și atunci cand este accesata simultan de zeci de mii de utilizatori.


„Dupa 13 ani in care am furnizat platforma de repartizare a candidatilor in licee in regim computerizat si dupa 3 ani in care aceste servicii au fost sustinute de platforma cloud Windows Azure, ne bucuram ca putem sustine tehnic un sistem de repartizare transparent si obiectiv de care beneficiaza anual peste 145.000 de elevi care promoveaza testele nationale. Platforma de cloud Microsoft Azure a rezolvat toate problemele legate de performanta și capacitate, oferindu-ne timpul necesar pentru a ne concentra pe dezvoltarea unor rapoarte complexe care sa satisfaca toate cerintele de informatii venite dinspre elevi și parinti, respectiv dinspre Ministerul Educatiei”, a declarat Florin Ilia, Vicepresedinte SIVECO Romania.


Aceasta distinctie oferita proiectului ADLIC ii permite acestuia sa concureze mai departe la nivel european, in cadrul competitiei EuroCloud Europa, alaturi de caștigatorii nationali din tarile membre ale retelei EuroCloud.


„Calitatea si diversitatea candidaturilor primite demonstreaza dinamismul si potentialul pietei romanesti de cloud computing. Ne bucuram sa reprezentam Romania pentru prima oara in competitia europeana a premiilor EuroCloud cu solutii locale puternice si implementari cloud de clasa mondiala”, a declarat Elena Zvarici, Presedinte EuroCloud Romania.


EuroCloud este o competitie organizata pe doua nivele, national si european, care urmareste sa evidentieze performantele industriei nationale de cloud si business case-urile inovatoare pentru a promova un climat competitional si a creste vizibilitatea industriei de cloud computing la nivel european. Castigatorii premiilor EuroCloud Romania sunt astfel pre-calificati pentru a participa in competitia premiilor EuroCloud Europa, alaturi de castigatorii nationali din tarile membre ale retelei EuroCloud. Campionii europeni vor fi anuntati pe 15 octombrie 2013 in Luxemburg.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite