Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Stocare >> Stiri si comunicate

Oracle prezinta solutia de stocare ZS3

11 Septembrie 2013Cea mai nouă soluţie de stocare Oracle din ZFS Storage Appliances, seria ZS3, le permite clienţilor să îşi îmbunătăţească semnificativ eficienţa operaţională, să îşi micşoreze costurile cu centrele de date şi să mărească performanţele aplicaţiilor de business. Pus în mişcare de o arhitectură cache avansată şi de un sistem de operare SMP OS cu mai multe fire de execuţie (multi-thread), Seria ZS3 a atins cea mai mare intensitate de procesare, cea mai scăzută latenţă şi un raport preţ/performanţă mai bun, comparativ cu sistemele similare NetApp, EMC, IBM şi HP, se arata intr-un comunicat de presa remis de companie.


Noua soluţie de stocare Oracle ZS3 Series le permite clienţilor să accelereze analiza datelor pentru luarea unor decizii informate de business, să minimizeze riscurile şi să micşoreze costurile centrelor de date prin performanţa ridicată, automatizarea dinamică şi o profundă integrare tehnologică în sistemele Oracle.


Pentru a simplifica implementările Oracle Database, a mări performanţa bazelor de date şi a reduce nevoile de stocare, Seria ZS3 foloseşte caracteristicile şi abilităţile de stocare specifice Oracle:
- Noul Protocol Oracle de Stocare Inteligentă (Oracle Intelligent Storage Protocol - OISP) automatizează customizarea şi administrarea Oracle Database. Prin OISP, Oracle Database 12c comunică meta-date către Oracle ZS3 care poate automatiza setările, reducând procesele manuale cu 65%, optimizând în acelaşi timp performanţele bazei de date şi eliminând erorile umane. Rezultatul este că utilizatorii pot face mai multe cu acelaşi număr de angajaţişi pot livra mai repede proiecte strategice.


- Noile capabilităţi Heat Map şi Automatic Data Optimization (ADO) ale Oracle Database 12c aplică diverse niveluri de compresie pe durata ciclului de viaţă al datelor, pentru a oferi constant performanţe ridicate şi pentru a ocupa cât mai puţin spaţiu de stocare.- Compresia de tip Hybrid Columnar (HCC) reduce volumul datelor din Oracle Database de 10-50 de ori, micşorând semnificativ nevoia de spaţiu şi trafic de date, ceea ce aduce economii considerabile prin evitarea costurilor cu spaţiul de stocare, inclusiv infrastructura centrelor de date, răcirea, unitătile de conectare, cabluri, suprafaţă desfăşurată şi mentenanţă.


- Sistemul de operare SMP al ZS3 este construit pe o arhitectură de generaţie nouă, memorie cache masivă şi procesoare multi-core care le oferă utilizatorilor o bandă susţinută de trafic de peste 32 GB/s în cadrul unui singur sistem. Acest lucru permite soluţiei ZS3 să suporte zeci de maşini virtuale per sistem, administrând cu uşurinţă operaţiuni de intrare şi ieşire extrem de ramificate, care ar satura sistemele de fişiere ale unor soluţii convenţionale de stocare în reţea (NAS).


- ZS3 este singurul sistem de stocare cu monitorizare dinamică a performanţei aplicaţiilor şi analiză în timp real a sistemului, ceea ce le permite clienţilor să vizualizeze simultan informaţii despre CPU, memoria cache, disc, memorie, protocol şi sistem. Un studiu independent arată că DTrace Storage Analytics, o componentă standard a aplicaţiilor de stocare Oracle ZFS, le permite clienţilor să rezolve problemele aparute cu 44% mai repede, prin operaţiuni cu 38% mai puţin complexe decât NetApp FAS3270, ceea ce duce la costuri de administrare anuale cu până la 27.000 USD mai mici pentru fiecare sistem.


- Seria ZS3 aduce un design îmbunătăţit al memoriei cache de tip Hybrid Storage Pools, care oferă o creştere de patru ori a eficienţei folosirii spaţiului de stocare, pentru o stocare mai bună a datelor esenţiale şi îmbunătăţiri ale operaţiunilor de scriere care crează un timp de raspuns cu latenţă scăzută. Arhitectura ZS3 Hybrid Storage Pools a fost optimizată cu ajutorul unităţilor flash şi multi-core din 2008, iar cea mai recentă versiune oferă o înjumătăţire a timpului general de răspuns faţă de generaţia anterioară.


- Datorită algoritmilor inteligenţi de stocare în memoria cache folosiţi de ZS3, până la 70% din toate operaţiunile de input-output sunt servite din memoria DRAM (până la 2TB pe sistem) de o mie de ori mai rapidă decât unităţile flash şi de 10,000 de ori mai rapidă decât hard-discurile, ceea ce accelerează interogările şi reduce timpul de obţinere a informaţiilor esenţiale.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite