Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

„Trebuie să faci întotdeauna un pic mai mult decât se așteaptă de la tine, altfel nu te evidențiezi niciodată”

13 Septembrie 2013




„Cred că am microbul IT”

Deşi facultatea pe care a absolvit-o nu are un profil tehnic, Ana Maria recunoaşte că nu ştie cum ar fi acum să se ocupe de altceva: „Nu cred că m-aș mai întoarce la alt gen de produse. Mi-e și greu să mă gândesc că aș putea să mă ocup de altceva. Cred că am microbul IT. Mă plictisesc destul de repede, de aceea am nevoie de ceva nou tot timpul, iar acesta este un domeniu foarte dinamic, în care mereu apare ceva nou”.

Am întrebat-o pe Ana Maria dacă a vrut vreodată să se stabilească în afara ţării, indiferent de domeniul în care ar lucra, iar raspunsul a fost negativ: „Am două prietene, una în Franța și alta în Italia, care mă roagă să vin la ele, dar nu mi-am dorit niciodată să plec definitiv. Nu pot să zic că românii sunt într-un fel sau altul, dar sunt români. Ţara nu este în cea mai bună stare şi e adevărat că atunci când te duci în străinătate şi vezi că e bine regreți că nu poți să faci nimic în România. În acelaşi timp, dacă spui vai, nu fac guvernanții nimic şi nici eu nu fac nimic, dacă nu am nici o inițiativă – de exemplu să mobilizez vecinii din bloc să plantăm un copac că ne-am înconjurat de beton – nu poți să aștepți nici de la ceilalți.”

Sfaturi pentru tinerii care se visează manageri
„În România post decembristă este cumva înrădăcinată ideea că dacă am terminat o facultate trebuie să mă angajez într-o poziție anume. Faptul că ai terminat o facultate nu este important într-o primă fază.

Experiența ta și felul tău de a fi de multe ori sunt mai importante decât patalamaua că ai terminat facultatea X. Ce mai ai de pus pe masă în afară de diplomă? Sfatul meu pentru un om care își începe cariera este să îl intereseze şi să-i placă ceea ce face. Nu am spus că un job nu e pentru mine şi că aș vrea să încep de pe o anumită poziție – m-am ocupat la Domo și de mascotele Do și Mo. Nu automat ajungând într-o companie avansezi. După un an şi jumătate te aștepți la o schimbare. Este foarte posibil să nu obții nimic, doar pentru faptul că te-ai prezentat la serviciu. Trebuie să munceşti, să fii conștiincios, să înțelegi ce faci și să faci întotdeauna un pic mai mult decât se așteaptă de la tine, altfel nu te evidențiezi niciodată. Înainte de a ajunge manager, cineva trebuie să vadă mai întâi cum e într-un job”.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite