Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Succes international pentru SIVECO Romania

16 Septembrie 2013



Proiectele de eLearning dezvoltate si implementate de SIVECO Romania au primit recent recunoasterea internationala in cele mai mari competitii mondiale: IPMA 2013 (International Project Excellence Award) si World Summit Award 2013 (WSA).


Daca in competitia IPMA s-au impus proiectele Multitouch (destinat invatarii colaborative) si cel din Kazahstan (constand in lectii multimedia interactive create pentru școlile din aceasta tara), la WSA succesul a revenit proiectului Portal Scoli speciale, CES (Continut educational multimedia interactiv pentru copii cu nevoi educationale speciale).


„Multumim initiatorilor acestor proiecte, Ministerul Educatiei Nationale din Romania (prin Unitatea de Management a Proiectelor cu Finantare Externa), și respectiv Ministerului Educatiei din Kazahstan, pentru temele generoase lansate și pentru modul profesionist in care au condus aceste proiecte. Deși cele trei premii au fost obtinute de noi in calitate de producatori și furnizori, consideram ca le apartin cel putin in egala masura si clientilor noștri. In cazul acestei competitii, trebuie semnalata o situatie exceptionala: ambele proiecte cu care SIVECO a aplicat (Multitouch și Kazahkstan) sunt declarate finaliste, avand certitudinea ocuparii unui loc pe podium”, a declarat Florin Ilia, vicepreședinte SIVECO Romania.


Ambele proiecte au fost finaliste și in primavara acestui an, la Londra, in cadrul European IT & Software Excellence Awards 2013 – Proiectul Multitouch la categoria Software Innovation Solution of the Year și proiectul Kazahkstan la categoria Government Solution of the Year.


„IPMA Award este un rezultat major oriunde in lume. Echipa noastra (profesori romani, cercetatori romani, specialiști IT din Romania) va fi declarata in cadrul Congresului Mondial al International Project Management Association, simultan și Campioana Mondiala și Vice-Campioana Mondiala. Nu am in minte acum un alt exemplu de echipa de cercetare-dezvoltare romaneasca, din orice domeniu de activitate care sa fi ajuns la aceasta performanta, in ultimii ani”, spune Radu Jugureanu, directorul departamentului de eContent din SIVECO Romania.


Pentru proiectul „Portal școli speciale - CES – Continut educational multimedia interactiv pentru copii cu nevoi educationale speciale”, SIVECO primeste cea mai inalta distinctie ce poate fi acordata la nivel mondial unui proiect IT: World Summit Award Winner 2013. WSA este o competitie globala a proiectelor de IT, fiind parte a programului Natiunilor Unite WSIS (World Summit on the Information Society).


„Imi face placere sa reamintesc ca premiul de anul acesta este al doilea pe care il primim la aceasta importanta competitie. In anul 2005 am fost de asemenea WSA Winner 2005 pentru continutul eductional dezvoltat in cadrul programului SEI (Sistem Educational informatizat). Suntem probabil singura companie din lume careia i se acorda recunoașterea mondiala la doua categorii diferite (eLearning și eInclusion)”, mai spune Radu Jugureanu.


Proiectul „Scoli Speciale”, cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, a fost realizat impreuna cu Ministerul Educatiei - Unitatea de Management al Proiectelor cu Finantare Externa. Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea si stimularea sistemului educational special pentru a facilita copiilor cu cerinte educative speciale (celor cu deficiente mentale in particular) o intelegere mai buna a mediului si a societatii in care se dezvolta, cat si pentru a asigura integrarea acestora si participarea activa si responsabila la viata sociala.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
FONDURI UE
Acum este momentul: In 2013 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul:www.fondurieuropenenerambursabile.ro
17 Septembrie 2013, 11:46:26