Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Networking >> Stiri si comunicate

Cisco a lansat o noua familie de sisteme Network Convergence System

03 Octombrie 2013



Cisco a lansat o nouă familie de sisteme Cisco Network Convergence System (NCS), care asigură reducerea cu până la 45% a costurilor de operare pentru furnizorii de servicii de telecomunicații, datorită unui consum de energie redus cu 60%. Noile sisteme au fost create pentru a susține servicii de Internet inteligente și scalabile. Odată cu o creștere semnificativă a traficului de Internet, în contextul stocării datelor în cloud, a aplicațiilor mobile, video și a interconectării dispozitivelor, mai mulți furnizori de servicii, printre care și BSkyB, KDDI și Telstra, au decis implementarea platformei Cisco NCS, ce răspunde cererii clienților pentru o experiență online îmbunătățită.


Cisco NCS este primul sistem de convergență de înaltă performanță destinat operatorilor, conceput pentru a virtualiza servicii de telecomunicații, pentru a simplifica operațiunile și consolida infrastructura, cu scopul de a îmbunătăți profitabilitatea furnizorilor de servicii dar și experiența clienților. Cisco NCS integrează capabilități avansate de virtualizare, la cel mai înalt nivel de performanță din industrie, prin utilizarea funcției de virtualizare a rețelei (Network Function Virtualization - NFV) și a unei infrastructuri convergente și adaptabile.
Astfel de capabilități sunt critice pe măsură ce furnizorii trebuie să țină pasul cu o creștere constantă a lățimii de bandă necesară transferului de fișiere media, stocării în cloud și creștererii traficului de date pe dispozitivele mobile, dar și cu miile de miliarde de conexiuni ce prefigurează „Internetul Tuturor Lucrurilor” (Internet of Everything).





„Sky este furnizorul numărul 1 de servicii triple-play (TV, Internet broadband și telefonie fixă) din Marea Britanie. În același timp, suntem lideri pe segmentul Internet TV, fiind cel mai mare furnizor de servicii on-demand, precum și de servicii video inovatoare precum Sky Go și NOW TV. Astfel, înțelegem exact cum folosesc clienții noștri Internetul pentru a accesa conținut video și de aceea am construit rețeaua broadband pentru a susține distribuția de conținut video. Pentru a ne menține poziția de lider și a continua să oferim cea mai performantă rețea pentru accesarea de conținut video, trebuie să ne asigurăm că suntem întotdeauna cu un pas înaintea cererii. Colaborarea cu Cisco și lansarea Cisco NCS ne va permite să extindem capacitatea și “inteligența” rețelei, fiind astfel capabili să facem față nevoilor clienților, aflate în continuă creștere”, a declarat Laurent Lavallee, Director pentru Strategie și Arhitectură de Rețea Sky.



Familia NCS care deține peste 100 de patente, completează familiile de routere Cisco Carrier Routing System (CRS) și Aggregation Services Router (ASR), funcționând ca infrastructură de rețea de bază pentru a interconecta arhitectura și a furniza numeroase beneficii.



„Ne aflăm la începutul unei noi ere în telecomunicații, în care rețelele de internet evoluează constant astfel încât să fie capabile de a susține mii de miliarde de conexiuni între oameni, procese, date, incluzând dispozitive inteligente precum telefoane, tablete, televizoare și multe altele. Cisco NCS a fost proiectat în termeni de opțiuni de programare, inteligență și scalabilitate, pentru a răspunde cerințelor IoE în următorul deceniu și chiar mai departe. NCS furnizează o rețea programabilă care va permite furnizorilor de internet să genereze noi surse de venit și modele de afaceri, oferind în același timp o nouă experiență clienților lor”, a concluzionat Surya Panditi, Manager General și Vicepreședinte Senior în cadrul Cisco Service Provider Group.


NCS 4000 va fi disponibil în prima jumătate a anului 2014 și suportă 400 Gbps per slot și 6.4 Terabiți per întreg sistemul. Va fi disponibil în configurațiile single, back-to-back și multi-șasiu. Suportă aplicații OTN (optical transport network), DWDM (dense wavelength division multiplexing), SONET și aplicații Ethernet.


NCS 2000, disponibil deja, conectează rețelele de transport DWDM la viteze de minimum 100 Gbps și permite configurarea dinamică a rețelei datorită capabilităților ROADM inteligente, de generație viitoare, pe 96 de canale.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite