Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Networking >> Stiri si comunicate

Intel a prezentat cea de-a patra generatie a familiei de procesoare Intel Core

03 Octombrie 2013



Intel a prezentat peste 50 de produse inovatoare Intel Inside, disponibile pe piața locală în oferta de Sărbători: Ultrabook-uri, dispozitive 2:1, notebook-uri, sisteme All-in-One, servere, desktop PC-uri, tablete și telefoane inteligente. Alături de companiile Acer, Altex, Asus, cel.ro, Dell, eMag, Eta2U, Fujitsu, GIGABYTE, HP, Lenovo, Maguay, Motorola, Prestigio, RHS, Samsung, Sony, Toshiba și ZTE, Intel a demonstrat cum existența unei game variate de produse permite utilizatorilor să aleagă exact dispozitivul de care au nevoie și care să îi reprezinte cel mai bine, asigurând o experiență unică de computing.




In cadrul evenimentului, Intel a anunțat oficial în România cea de-a patra generaţie a familiei de procesoare Intel Core, prezentând sisteme Ultrabook şi dispozitive 2:1 inovatoare, echipate cu ecran tactil.


De asemenea, Intel a dat publicității rezultatele unui studiu realizat de Mercury Research în companii mari și mijlocii din România, conform căruia majoritatea companiilor consideră că perioada maximă de utilizare a dispozitivelor IT (laptopuri, Ultrabook-uri și desktop PC-uri) trebuie să fie cuprinsă între 3 și 5 ani. Astfel, 41% dintre companii consideră că laptopurile trebuie înlocuite la un interval între 3 și 5 ani, iar 52%, că desktop PC-urile trebuie schimbate la aceeași perioadă.
Potrivit studiului, perioada de 3-5 ani este ideală pentru înlocuirea dispozitivelor, astfel încât acestea să nu reprezinte un risc de securitate pentru companie.



Valoarea medie a pagubei pierderii/furtului informației stocate în sistemele informatice este estimată la 37.000 de euro pe dispozitiv, cu mult față de valoarea efectivă a acestuia, estimată în medie la 1.600 de euro. Respectând această perioadă,
51% dintre companiile din România declară că își înlocuiesc laptopurile după 3-5 ani și 47% dintre ele - desktop PC-urile la același interval.
În medie, companiile cu peste 100 de angajați din România folosesc 35 de laptopuri.
Peste 90% dintre companii securizează informația prin parola de deblocare a sistemului de operare. Mai puțin de jumătate din companiile intervievate folosesc și alte forme de securizare. Există un număr mic de companii (6%) care nu utilizează deloc sisteme de protecție a datelor.


„Noua generație a gamei de procesoare Intel Core reprezintă o revoluție în computing, aducând cea mai mare creștere de performanță de la o generație la alta din istoria Intel. Aceasta se concretizează în autonomii avansate de până la 9 ore
pentru volume mari de muncă și viteză mare de răspuns. Toate acestea sunt disponibile în cele mai noi Ultrabook-uri și dispozitive 2:1 de pe piață”, a declarat Bogdan Georgescu, Channel Account Manager, Intel.
Construită pe arhitectura Haswell, pe 22nm, cea de-a patra generaţie a gamei de procesoare Intel Core, oferă o creştere cu 50% a autonomiei bateriei în timpul volumelor mari de lucru comparativ cu generaţia anterioară, cea mai mare creştere de la o generaţie la alta din istoria companiei.


În plus, noile procesoare Intel Core au chipset-ul grafic încorporat pe procesor, ceea ce oferă o performanţă de două ori mai mare comparativ cu generaţia anterioară.


Performanță la 7.010 m altitudine pe muntele Khan Tengri
Alături de Bogdan Georgescu, pe scenă a urcat și Adrian Fako (26 de ani), un tânăr alpinist din București. Împreună cu Adrian Rusu (26 de ani), Daniel Rusu (24 de ani) şi Mihai Santa (23 de ani), Adrian a urcat în perioada iulie-august 2013, pe muntele Khan Tengri (7.010m) din masivul Tian Shan din Kîrgîzstan. Expediția a fost parte a proiectului tinerilor de a cuceri toate cele 5 vârfuri de peste 7.000m din spațiul fostei Uniuni a Republicilor Sovietice Socialiste (URSS).


Însoțiti de cel mai mic și ușor Ultrabook din lume, Sony Vaio Pro 11 (doar 870gr), cu procesor Intel Core din cea de-a patra generație, Intel Core i5-4200U, cei patru alpiniști au putut comunica cu familiile, prietenii în timpul expediției, dar și realiza fotografii și videoclipuri care au fost postate pe bloguri și rețele de socializare. Ultrabook-ul a fost folosit împreună cu un telefon conectat prin satelit. Toate caracteristicile revoluționare ale celei de-a patra generații a gamei de procesoare Intel Core au permis Ultrabook-ului să asigure comunicarea de pe masivul Khan Tengri.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite