Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Intel anunta colaborarea cu Arduino

03 Octombrie 2013



Brian Krzanich, CEO al Intel Corporation, a anunțat coloborarea cu Arduino LLC, o importantă platformă hardware open source pentru comunitatea educațională și a dezvoltatorilor. Krzanich a prezentat Intel Galileo, prima dintr-o gamă de plăci de dezvoltare Arduino, bazate pe arhitectura Intel.


Anunțul a fost făcut în cadrul Maker Faire, cel mai mare eveniment dedicat inovației, creativității și antreprenoriatului. Ionuț Budișteanu, tânărul român în vârstă de 19 ani, care a câștigat marele premiu în valoare de 75.000 de dolari la Intel ISEF 2013, cea mai mare competiție de știință și inginerie pre-universitară din lume, este unul dintre speakerii evenimentului. Proiectul câștigător al lui Ionuț de la Intel ISEF a constat într-o mașină low-cost fără șofer.


Kiturile de dezvoltare și interfețele software ale Arduino îi ajută pe artiști, designeri și utilizatorii de rând care nu au pregătire tehnică, să creeze obiecte și ecosisteme. Cu ajutorul plăcii de dezvoltare Galileo, Intel și comunitatea Arduino vor lucra îndeaproape pentru proiecte viitoare care să ofere performanță, scalabilitate și posibilitățile tehnologiei Intel pentru comunitatea de dezvoltatori aflată în creștere.





Parte a acestui efort, Krzanich a anunțat o donație de 50.000 de plăci Intel Galileo către 1.000 de universități din lume în următoarele 18 luni.


„De-a lungul eforturilor noastre în educație, am înțeles că modul de învățare practic inspiră interesul pentru știință, tehnologie, inginerie și matematică. Timp de mulți ani am fost dezvoltator și sunt pasionat de posibilitățile oferite de tehnologie și de ceea ce poate fi creat cu ajutorul ei. Dorim o colaborare productivă cu Arduino și să oferim acestei comunități produse Intel nemaiîntâlnite pentru depășirea limitelor imaginației”, a declarat Krzanich.


În prezent, Intel colaborează cu 17 universități de pe 6 continente pentru dezvoltarea unui curriculum bazat pe plăcile Intel Galileo. Scopul acestei inițiative în domeniul educației este de a pune la dispoziție tehnologia Intel pentru cât mai mulți profesori și studenți. Compania intenționează să încheie parteneriate și cu alte universități în următoarele luni.


„Suntem încântați să lucrăm cu Intel și să folosim tehnologia Intel pentru prima dată pentru plăcile noastre de dezvoltare. Privesc spre viitor în privința colaborării noastre și sunt de părere că munca noastră va duce la crearea unor produse extraordinare care vor ajuta la dezvoltarea de inovații”, a declarat Massimo Banzi, fondator al comunității Arduino.

Plăcile Intel Galileo: cum pot fi utilizate?
Intel Galileo este prima dintr-o serie de plăci de dezvoltare Arduino, bazate pe arhitectura Intel și este construită pentru comunitatea de dezvoltatori și educație. Platforma este ușor de folosit pentru de cei care vor să ducă designul către alte nivele.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite