Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Intel anunta colaborarea cu Arduino

03 Octombrie 2013




Plăcile de dezvoltare folosesc sistemul de operare open source Linux cu aplicațiile software Arduino, permițând scalabilitate și refolosirea software-ului existent, numite „schițe”. Intel Galileo poate fi instalat pe Mac OS, Microsoft Windows și Linux. Placa este construită astfel încât să fie compatibilă cu ecosistemul Arduino.


Intel Galileo folosește SoC-ul Intel Quark X1000, primul produs din gama Intel Quark, cu consum redus de energie. Tehnologia Intel Quark va duce arhitectura Intel către domenii care cresc rapid – de la Internet la dispozitive purtabile în viitor. Proiectat în Irlanda, SoC-ul Quark X1000 pe 32-biți, single core, single-thread, operează la viteze de 400MHz.


Pentru extinderea utilizării și capabilităților dincolo de ecosistemul Arduino, plăcile Intel sunt dotate cu interfețe standard I/O, inclusiv ACPI, PCI Express, 10/100Mb Ethernet, SD, USB 2.0, porturi EHCI/OHCI USB și RS-232. Intel Galileo aduce beneficiile Arduino IDE cu dezvoltarea software la scară largă și capabilitățile avansate ale Linux, susținut de un lanț de instrumente standard.


Per total, placa de dezvoltare Intel Galileo este un instrument util pentru construirea unor designuri interactive simple, precum display-uri LED pentru a dezvolta proiecte complexe, de la aplicații pentru acasă la roboți controlați cu ajutorul smartphone-ului. Intel Galileo va fi disponibil de la sfârșitul lunii noiembrie.


În ultimii zece ani, Intel a investit peste 1 miliard de dolari în educația preuniversitară și cea superioară în peste 60 de țări pentru a oferi instrumente și resurse necesare pentru învățământul secolului 21 în fiecare clasă.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite