Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Gameleon castiga doua premii la Intel Global Challenge 2013

10 Octombrie 2013



Gameleon, un start-up romanesc care a dezvoltat o platforma cloud pentru crearea si monetizarea jocurilor web, a castigat premiul intai in valoare de 10.000 de dolari la competitia Intel Global Challenge 2013, la categoria Internet, Mobile and Software Computing si premiul pentru Cea mai buna prezentare, in valoare de 5.000 de dolari.


Despre povestea celor doi tineri antreprenori romani, Victor Popescu si Vlad Radu, veti putea citi in urmatorul numar al Market Watch.


Marele premiu in valoare de 50.000 de dolari a fost castigat de Mobile Monitoring Station, o echipa de studenti antreprenori din Chile. Ei au inventat un sistem revolutionar care, pe baza unor senzori introdusi in hainele muncitorilor care lucreaza in conditii dificile, colecteaza date medicale via smartphone si cloud, cum ar fi frecventa batailor inimii si alte variabile care pot preveni asupra situatiilor periculoase induse de oboseala, praf sau zgomot. Solutia va fi oferita ca serviciu santierelor industriale, pe baza unui abonament lunar per muncitor.


Celelalte doua premii intai au fost castigate de Karmashop din Mexic, la categoria Computing for Social Innovation, care a creat o platforma de strangere de fonduri care le permite utilizatorilor sa personalizeze modul in care primesc donatiile si Tensive din Italia, la categoria Hardware and Computing, care a inventat biomateriale implantabile care replica arhitectura vaselor de sange si care ajuta la reconstructia defectelor oaselor mari si tesuturilor adipoase, cauzate de osteoporoza, traumatisme sau rezectii tumorale.


Intel Global Challenge este o competitie dedicata tinerilor antreprenori cu idei de afaceri inovatoare in tehnologie, organizata de Intel impreuna cu Universitatea Berkeley din California. Prima editie a avut loc in 2005, iar participantii intra in contact cu antreprenori si mentori internationali pentru a dezvolta un plan de afaceri care poate obtine finantare in Silicon Valley.


In acest an au fost selectate pentru competitia din SUA 28 de echipe din peste 18.000 de echipe inscrise.
Intel Global Challenge acorda premii in valoare de 100.000 de dolari: trei premii intai celor mai bune idei de afaceri din categoriile Internet, Mobile and Software Computing, Computing for Social Innovation si Hardware amd Computing, in valoare de 10.000 de dolari si Marele premiu, in valoare de 50.000 de dolari. De asemenea, mai sunt acordate 4 premii in valoare de 5.000 de dolari pentru Cea mai buna prezentare, Cel mai bun poster, Cei mai buni tineri antreprenori si Social Media Challenge (echipa castigatoare este votata pe retelele sociale).



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite