Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Romsys mizeaza pe cresterea veniturilor din servicii

15 Octombrie 2013



Cu ocazia implinirii a 20 de ani de activitate pe piata locala, compania Romsys, care este din 2007 parte din holdingul austriac New Frontier Group, a prezentat rezultatele inregistrate in cursul acestui an si previziunile pentru perioada urmatoare.
Astfel, potrivit lui Horatiu Berdila, CEO Romsys, compania va inregistra anul acesta o cifra de afaceri 51-52 de milioane de euro, similara celei inregistrate in 2012, dar inferioara celei din 2011, de 64 de milioane de euro. Cifra de afaceri este generata in proportie de 10-15% de clienti noi, si nu proiecte noi dupa cum a subliniat Berdila.
Conform declaratiilor oficialului Romsys: “Primele 6 luni ale anului in curs au reprezentat o surpriza pentru noi, concretizata printr-un reviriment al sectorului privat. "A fost un fenomen pe care nu l-am prevazut la finalul anului trecut si care a fost vizibil cu precadere in industriile in care activeaza Romsys si in Top 500 companii din Romania. Acest reviriment a fost vizibil mai ales in zona companiilor de Manufacturing, care a facut ca aceasta industrie sa ajunga pe locul doi in ierarhia Romsys, dupa Utilitati si detronand industria financiar-bancara. Avem semnale pozitive pentru 2014, pentru ca au inceput sa apara cereri reale de implementari de solutii core, care se alatura proiectelor de upgrade de infrastructura hardware, extindere de proiecte sau implementari de proiecte mici. Zona de sector public este bazata in principal pe atragerea de fonduri europene, blocata inca de numeroasele contestatii care se depun, ceea ce face ca la momentul actual sa fie blocate cel putin 270 de milioane de de euro. Scaderea ponderii proiectelor Romsys din sectorul public, inregistrata anul acesta, a fost compensata de cresterea inregistrata in cel privat. Forecastul pentru anul in curs este de 26-30% sector public", a declarat Berdila, care a mai precizat ca in 2013 zona de Servicii si solutii a inregistrat un procent de 65% din veniturile companiei, fata de 60% in 2012, obiectivul declarat fiind acela de a creste pana la 70-75% in urmatorii doi ani.
In prezent, Romsys numara peste 2.000 de clienti, din 32 de industrii, mai mult de 250 dintre acestia facand parte din TOP 500 cele mai mari companii din România, iar dintre acestia 28 se afla in portofoliul Romsys de peste 10 ani.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite