Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

ESRI Romania aniversează 20 de ani de prezenţă pe piaţa românească

28 Octombrie 2013




Din domeniul utilităţilor amintesc şi apreciez foarte mult colaborarea pe care o avem cu ApaNova Bucureşti şi ApaNova Piteşti, dar şi cu celelalte 16-18 companii de apă din oraşe mari, precum Braşov, Sibiu, Piteşti, Iaşi, Botoşani, Giurgiu, Alexandria, Deva ş.a.m.d.

Avem clienţi pentru care tehnologia Esri nu este cea dominantă, dar este integrată pe fluxurile de lucru, oferind suport clienţilor noştri la un anumit nivel de integrare.

Indiferent de ce client discutăm din lista scurtă de mai sus, nici o implementare a unui sistem IT, în speţă GIS, nu s-a putut realiza fără să existe un „campion” din partea Beneficiarului care să susţină şi care să aibă viziune asupra implementării şi utilizării GIS în cadrul respectivei instituţii. Aplicaţiile implementate pe tehnologia Esri la clienţii noştri, unele simple, altele extrem de complexe, sunt cartea noastră de vizită în faţa altor posibili clienţi. Sunt soluţii şi aplicaţii care sunt utilizate în activitatea zilnică şi cu care ne putem mândri.

Care este relaţia companiei cu mediul academic?

Am stabilit parteneriate cu mai multe Universităţi din Bucureşti, Cluj, Oradea, Iaşi, Timişoara: Universitatea Tehnică şi de Construcţii Bucureşti, Universitatea Politehnica, Facultatea de Geografie din cadrul Universităţii Bucureşti, Universitatea de Agronomie, Universitatea Babeş Bolyai din Cluj Napoca, ASE Bucureşti. Şi aici e nevoie să găseşti oameni pasionaţi, dispuşi să înveţe şi să schimbe în unele cazuri structura de învăţământ.

Vrem să dezvoltăm poli de educaţie în domeniul GIS – Constanţa, Oradea, Iaşi, Cluj, Bucureşti, Piteşti, Iaşi – şi să instruim în principal profesorii, pe modelul „train the trainer”, pentru că există cazuri în care studenţii încă învaţă lucruri de acum 20 de ani în materie de tehnologie geospaţială. Atât eu, cât şi colegi de-ai mei, doctori în diferite domenii, predăm la anii terminali la diferite universităţi. Învăţăm studenţii despre baze de date, căutăm pe aceia care au cunoştinţe de programare şi îi ghidăm către scrierea de aplicaţii în limbaje de programare actuale precum .Net, Python, JavaScript, Flex ş.a.m.d.

Încercăm să le deschidem studenţilor „apetitul” pentru GIS. Aplicabilitatea acestuia este în toate domeniile de activitate şi există atât în cadrul instituţiilor publice, cât şi private cerere de angajare de persoane cu cunoştinţe GIS.

De asemenea, de doi ani oferim internship-uri plătite. Media este de 3 studenţi pe o perioadă de trei luni, fiind extinsă în cazul studenţilor excepţionali şi în funcţie de proiectele pe care le avem în derulare. În limita disponibilităţii instructorilor, oferim cursuri gratuite pentru studenţi, masteranzi şi doctoranzi, bineînţeles acelora care ne solicită acest lucru.

Un alt eveniment educaţional pe care îl susţinem este GIS Day. Cu această ocazie încercăm să creăm proiecte pe care elevi de liceu să le implementeze utilizând GIS. Cel mai vizibil proiect GIS Day este „Bucureştiul într-o zi”. Acest proiect l-am iniţiat şi susţinut alături de un grup de 18 elevi, având alături de noi un ONG şi Primăria Sectorului 1, iar rezultatul proiectului sunt cele 3 trasee turistice din Bucureşti marcate cu „paşi” vopsiţi pe trotuarele din Centrul Bucureştiului.



Ce aduce nou Esri anul acesta?



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite